Albanci “bljuju vatru” nakon poraza u Banjaluci

11.07.2024. - Sport

Fudbaleri Borca ostvarili su sinoć veliku pobjedu u prvoj utakmici prvog pretkola Lige šampiona.

Banjalučani su pobijedili albansku Egnatiju sa 1:0, a do trijumfa su stigli u sudijskom vremenu preko Damira Hrelja. Sada tim Mladena Žižovića dijeli 90 minuta od istorije i plasmana u drugu rundu, a odluka će pasti naredne sedmice kada se igra revanš u Albaniji.

U taboru Egnatije nisu krili razočaranje nakon utakmice koju su utakmicu završili sa dva igrača manje. Tvrde da sudija nije imao isti kriterij, a bljuvali su vatru i zbog dešavanja na tribinama zbog čega je u drugom poluvremenu došlo i do prekida utakmice.

„Bili smo iznenađeni i naravno uznemireni kada smo vidjeli transparente na kojima je pisalo „Kosovo je srce Srbije“. Egnatia ima kosovske igrače i naravno ovo im nije bilo lako. Pokušali smo da skrenemo pažnju sa tribina, jer smo tražili pozitivan rezultat na terenu za igru. Suđenje je bilo skandalozno, čak ni za inferiorne kategorije na afričkom kontinentu. Nisam razumio kako je sudija dijelio žute kartone. Gađali su nas tvrdim predmetima na klupi na kojoj je stajala ekipa. Uvrede na naš račun bile su evidentne tokom čitave utakmice i u ovim uslovima“, kaže predsjednik Egnatije Agim Demrozi za albanski “Panorama sport“ i dodaje:

„Tražili smo da se utakmica prekine. Velika je sramota da se ovo desi u najvećem klupskom takmičenju. Sportski direktor Klejdi Zenelaj zatražio je informacije o svemu što se dogodilo sa službenim licima utakmice. O ovom pitanju ćemo se baviti i na višim pravnim instancama, jer vrijeđa naše nacionalno dostojanstvo, u uslovima kada nismo imali fanove niti smo ikoga provocirali. Ipak, vjerujem da ćemo u revanšu proći dalje“.

Revanš utakmica između Egnatije i Borca igra se 17. jula.

Izvor: Nezavisne