Damjan Krajišnik je novo pojačanje “Radnika”

08.07.2024. - Sport

Nedeljko Ćorić, predsjednik Fudbalskog kluba “Radnik”, predstavio je na današnjoj konferenciji za štampu u prostorijama “Radnika” novo pojaćanje u redovima ovog kluba. Riječ je o fudbaleru Damjanu Krajišniku, koji je ranije nastupao u redovima FK “Radnik”.

“Siguran sam da će ovo pojačanje puno značiti za naš klub i da će donijeti ono što je najneophodnije našem klubu, u toj jedinstvenoj slagalici koju formiramo već dvije godine, odnosno da će biti ključna figura u toj slagalici. Damjan Krajišnik je fudbaler koji je dobro poznat domaćoj javnosti. On je dijete “Radnika”. On je jedan od domaćih fudbalera koji igra fudbal na vrhunskom nivou. Dugo smo radili na ovome i uspjeli smo da Damjana Krajišnika zainteresujemo da i on postane dio našeg tima, da zajedno sa nama učestvuje u našim narednim planovima. Posebno zadovoljstvo svih nas u Upravi “Radnika”, a biće to zadovoljstvo i svih navijača i svih Semberaca, je što nam dolazi igrač vrhunskih kvaliteta, kako ljudskih, tako i sportskih. Damjan Krajišnik, naš Nane, s nama će krenuti u nove pobjede. Naš imperativ i naš cilj nije da se samo borimo za opstanak i za ulazak u ligu.

Naš cilj je evropski “Radnik”

Naš cilj je evropski “Radnik” i želja da stremimo ka evropskim visinama. Kada će se to ostvariti, vidjećemo, jer smo svjesni u kakvoj Ligi igramo i s kakvim kvalitetom ulazimo u takmičenje. Ova godina će biti izazovna za nas. Četiri ekipe ispadaju iz Lige i naš cilj je da budemo u onom dijelu tabele gdje se ekipe ne bore za opstanak, već da budemo u gornjem dijelu tabele. U skladu s tim, pripremamo i naša naredna pojačanja. Naše ambicije jesu skromne, ali, zahvaljujući atmosferi u klubu, mi stremimo ka nečemu većem. Od našeg tima ćemo izvući maksimum i u svakoj utakmici ćemo igrati s punim motivom. Očekujem i veću podršku domaćih navijača. Oni će biti vjetar u leđa i pomoći će nam da vratimo gledaoce na tribine. Smisao života je sport i treba ga prenositi na mlađe generacije”, istakao je Nedeljko Ćorić, zahvalivši se Damjanu Krajišniku na odluci da nastupi u redovima FK “Radnik”.

Krajišnik je, kako reče Ćorić, imao i mnogo veće finansijske ponude i bilo je veliko interesovanje drugih klubova da zaigra za njih, ali je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.

Nadam se da ću biti dobro pojačanje

Damjan Krajišnik se zahvalio na lijepoj najavi oko dolaska u FK “Radnik”.

“Ne mogu opisati kakav je osjećaj da se ponovo vratim u grad i na stadion s kojeg sam krenuo. Želim da ovaj klub pokažemo u pravom svjetlu, jer FK “Radnik” zaslužuje puno više. Tačno je da je bilo drugih poziva i ponuda, ali sam prihvatio da se vratim kući i da zaigram u “Radniku”. Volio bih da vizija i priča o ambicijama “Radnika” što duže traje i da se sve to ostvari u što većoj mjeri. Nadam se da ću biti dobro pojačanje. Potrudiću se da dam maksimum na terenu, jer se sada moram ponovo dokazivati i to u najboljem svjetlu, kao što sam nastupao i u jeku karijere. Vraćam se s puno entuzijazma, s puno želje i strasti da ovaj klub podignemo na puno veći nivo”, istakao je Damjan Krajišnik.

Bijeljina.com