Zvezda savladala Partizan

05.01.2024. - Sport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su sinoć u fantastičnom ambijentu krcate Arene ekipu Partizana rezultatom 88:72 u meču 19. kola Evrolige.

Responsive image

Crveno bijeli su dominirali tokom čitave utakmice i nakon sjajnog starta u kome je iskočio novajlija Fredi Gilespi, ispostavilo se stvorili nedostižnu razliku već nakon prvog poluvremena koje je okončano trojkom Miloša Teodosića za plus 21 (50:29).

“To kako smo igrali, posebno u prvom delu, je upravo ono što mislim da možemo da igramo – defanzivno i ofanzivno. Veoma je važno da smo zadržali najbolji napad Evrolige na 72 poena, imaju najbolji odnos postignutih poena po posedu i naša odbrana je zato bila veoma važna. Sa druge strane, napadački smo imali dobar ritam, napadali smo na različite načine sa različitim igračima. Važno je da su šestorica imala dvocifreni broj poena i da smo imali 21 asistenciju na 12 izgubljenih lopti i zato je bilo važno igrati derbi ovako kvalitetno. Ovaj trijumf bi trebalo pripisati svima. Partizan se vratio u drugom delu, ali mislim da smo imali kontrolu i veoma je važno to kako smo završili meč. Zato hoću još jednom da čestitam našim igračima”, kazao je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Dodaje da njegov tim mora da nastavi u istom ritmu i u narednim utakmicama. 

“Ne možemo da gledamo predaleko, već samo sledeću utakmicu. A sledeća naša utakmica je protiv Cedevita Olimpije. Na kraju, ali veoma važno, je da želim da zahvalim navijačima što su došli i podržali nas. Njihova podrška je bila neverovatna, pomogli su ekipi da igra i bili su naš šesti igrač. Hvala svim našim navijačima i veoma sam srećan jer smo im dali ovu pobedu kao dar”, dodao je Sferopulos.

Ekipa će danas imati trening oporavka, nakon koga leti za Ljubljanu gdje već u subotu igra utakmicu 15. kola ABA lige sa Cedevita Olimpijom.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vedran Radenović / Foto: KK Crvena Zvezda