Deset medalja na Prvenstvu Srpske za mlađe pionire i kadete!

25.03.2024. - Sport

Vikend za nama bio je bogat sportskim dešavanjima. Tako su džudisti imali priliku da pokažu formu na Prvenstvu Republike Srpske u džudou za mlađe pionire i kadete. Prvenstveni turnir je održan za Sokocu a učestvovalo je preko 300 takmičara iz 34 džudo kluba.

Džudo klub “Panter” je, po tradiciji ostvario izuzetno visok plasman. U ekipnom plasmanu osvojili su drugo mjesto za kadete i treće za kadetkinje dok su u sveukupnom plasmanu (kadeti + kadetkinje) osvojili treće mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji Panteri su osvojili deset medalja: pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane.

Zlatne medalju i titule prvaka Republike Srpske osvojili su Jovana Đurić, Nikola Nešković, Teodora Trifković, Ivan Čolić i Nikola Narančić. Srebrnu medalju i vicešampionsku titulu izborio je Pavle Macan dok su bronzane medalje osvojili Vasilije Hržić, Vera Pavličević, Pavle Perušinović i Sofija Samardžić.

Osvajanjem zlatnih odličja Teodora Trifković i Ivan Čolić su odbranili titule šampiona Republike Srpske koje su osvojili prije godinu dana u Banjaluci. Takođe, nova šampionka, Jovana Đurić tada je poražena u finalnoj borbi što ovaj put nije dozvolila da joj se dogodi.

Izvor: semberija.info