Zvezda srušila Fenerbahče

02.01.2024. - Sport

Ekipa Crvene zvezde pobijedila je Fenerbahče drugi put ove sezone. Crveno-bijeli su bili bolji na gostovanju rezultatom 85:76.

sport

Čini se da Janis Sferopulos polako oblikuje tim prema svojim mjerama. U toku današnjeg dana dobili smo informaciju da je Marko Simonović napustio Zvezdu i potpisao sa Bešiktašom do kraja sezone, ukoliko se tu još doda odlazak Nejpira, Kuzmića te dolasci Topića i Gilespija, ova crveno-bijela armija polako dobija timski duh.

Upravo ta hemija u ekipi mogla se vidjeti večeras. Sve je izgledalo smisleno, svako je igrao za svakoga. Predivni potezi i asistencije Teodosića i Topića, efikasni Gedraitis i Bolomboj, koji je inače večerašnjom utakmicom oborio svoj rekord po broju postignutih poena u Evroligi – večeras je brojao do 24.

Pored Žoela, Gedraitis je imao 19, Hanga 12, a Teodosić se isticao po broju namještenih koševa sa čak osam asistencija.

 U Turskoj ekipi najefikasniji je bio Najdžel Hejz sa 21 poena, Vilbekin sa 14 te Motli sa 11.

Ovo je Zvezdina sedma pobjeda ove sezone u najelitnijem evropskom takmičenju u košarci te je sada na skoru 7-11, dok je Fenerbahče zabilježio osmi poraz i nalazi se na 10-8.

U sljedećem kolu crveno-bijele očekuje vječiti derbi protiv ekipe Partizana, dok će ekipa iz Istanbula snage odmjeriti sa Makabijem.

Izvor: Nezavisne / Autor: Filip Makrić / Foto: X/EuroLeague