2 i izborio polufinale

05.07.2022. - Sport

Sjajan preokret Đokovića! Gubio je srpski teniser 0:2 u setovima od Italijana Janika Sinera, ali je u nastavku zaigrao kao preporođen i plasirao se u polufinale Vimbldona trijumfom 3:2(5:7, 2:6, 6:2, 6:2, 6:2).

Odličan meč je odigrao Italijan u prva dva seta , ali to kao da je razljutilo trenutno trećeg tenisera svijeta i branioca titule. Đoković je u nastavku zaigrao sjajno pogađao je gotovo sve i natjerao Italijana da potpiše kapitulaciju. Novaku je ovo deveta pobjeda u deset mečeva u pet setova koje je odigrao na Vimbldonu.

Đoković je sjajno počeo meč četvrtfinala. On je na startu bio siguran na svoj servis, napravio je brejk i zatim poveo 3:0. Pri rezultatu 4:1, srpski teniser je imao dvije brejk lopte koje nije iskoristio i to kao da je probudilo Italijana.

Siner je zaigrao kao preporođen. Uspio je da vrati brejk a zatim bio sve sigurniji na servisu i nije dozvoljavao Đokoviću da mu zaprijeti. Diktirao je ritam igre i u potpunosti bio bolji na terenu. Napravio je zatim brejk i došao do prvog seta 7:5.

U drugom setu nastavio se hod po mukama Đokovića. Novak nije uspijevao da odgovori na igru Italijana koji je bio sve sigurniji i opasniji. Siner je odlično reagovao na sve pokušaje trećeg tenisera svijeta i pogađao. Uspio je da napravi dva brejka i da zatim dobije i drugi set sa 6:2.

U trećem setu je Đoković uspio da zaustavi Sinerov nalet i ovaj dio igre dobio je sa 6:3. Početak ovog seta podsjetio je na dešavanja iz prvog seta, ponovo je Novak poveo sa 4:1, ali za razliku od prvog seta, sada nije dozvolio Italijanu da uzvrati, zadržao je prednost do kraja i dobio treći set sa 6:3.

Nastavio je u sjajnom ritmu zatim da igra Đoković. Napravio je dva brejka u četvrtom setu, poveo sa 4:0 i potpuno razoružao Italijana. Silovito je Đoković ušao u četvrti set, poveo sa 4:0 i 5:1, uz dva brejka prednosti i do kraja nije bilo problema da se ta prednost zadrži.

Pri rezultatu 5:2 u četvrtom setu, Siner je nezgodno pao, iskrenuo zglob leve noge, a Đoković mu je istog momenta prišao, podigao, pružio podršku.Srećom povreda nije ozbiljnija i Siner je odigrao do kraja.

U odlučujućem setu Đoković je nastavio da diže nivo igre. Pogađao je vinere, bio sve sigurniji, dok je Italijan sve teže odolijevao napadima. Novak je napravio brejk, zatim ga potvrdio u sedmom gemu za vođstvo 5:2. To je potvrdio za plasman u polufinale.

Britanski princ Vilijam i njegova supruga Kejt gledajli su meč četvrtfinala na Vmbldonu.

Britanski par je redovni posjetilac turnira a princeza Katrin je dodjeljivala i pehar ranijih sezona. Sigurno će da budu i na mečevima polufinala i finala.

Izvor:or: Srpskainfo/Foto: TOLGA AKMEN/EPA