Impresivno je to što je uradio

03.07.2022. - Sport

Novak Đoković će večeras nastojati da ostvari svoju 331. pobjedu na grend slem turnirima i uđe u četvrtfinale Vimbldona.

Protivnik mu je praktično do juče nepoznati Holanđanin Tim van Rijthoven, 104. igrač na svijetu.

Momak koji je napunio 25 godina u aprilu, od početka sezone na travi izgubio je samo jedan meč na ovoj podlozi.

Uostalom, nekadašnji vimbldonski šampion Ričard Krajiček bio mu je trener – da mu je sto puta zemljak, ne bi se Krajiček latio posla da nije video nešto. Bilo je i nekoliko povreda koje su napravile veliki zastoj.
Tehnički su mu udarci odlični, kao u većine Holanđana, a servis i forhend su mu osnovna oružja. Sadašnji trener mu je Igor Sajsling, nekada 52. na ATP listi.

Kad smo već tu, evo jednog “bizar” podatka: Sajslingova mama je iz Konareva kod Kraljeva („žalim što nisam naučio srpski“, rekao je jednom Sajsling).

U London je stigao kao šampion Hertogenboša, a u prethodne tri runde na Vimbldonu pokazao je zavidnu formu, koju će pokušati da potvrdi protiv Srbina.

Novak je istakao da ne poznaje mnogo rivala, ali je svjestan da je Holanđanin u pozitivnom nizu.

“Gledao sam njegovih nekoliko mečeva ovdje, kao i u Holandiji, na ATP turniru koji je osvojio. O njemu se govori na Vimbldonu. Još nije izgubio meč od početka sezone na travi, što je prilično impresivno za nekoga ko nije tako visoko rangiran i nije osvojio ATP meč prije tog u Holandiji. Impresivan je način na koji je trijumfovao. Bilo mu je prilično komotno u finalu protiv Medvedeva. Poznajem njegovog trenera Igora Sejslinga, njegova majka je iz Srbije. Dugo se poznajemo, ista smo generacija. Odrasli smo igrajući juniorske turnire, prije neki dan smo razgovarali. Ipak, Tima ne poznajem dobro. Kao što sam rekao, pratio sam njegove mečeve u poslednjih nekoliko nedjelja. Analiziraću ga i nadam se da ću biti u prilici da i protiv njega startujem kao u poslednjih par mečeva”,  rekao je treći teniser svijeta.

Izvor.Sportal.rs