Naš cilj je da osvojimo Dejvis kup, čast je igrati za Srbiju

15.09.2023. - Sport

Srpski teniser Novak Đoković rekao je, poslije pobjede nad Alehandrom Davidovičem-Fokinom i plasmana Srbije na završni turnir, da je cilj osvajanje Dejvis kupa i dodao da je igranje za svoju državu ogromna privilegija i čast.

Odmah poslije meča, Đoković je odgovarao na pitanja novinara, a prvo je bilo kakav je osjećaj igrati za Srbiju i pobijediti.

“Igrati za svoju zemlju i za Srbiju je nešto potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Drago mi je da sam uspeo da doprinesem ovom pobedom i ovim poenom. Na žalost, španska publika je želela da prođu, ali nisu uspeli. Mi smo uradili dobro u singlu i sad ćemo pokušati protiv Češke da obezbedimo prvo mesto u grupi C kako bismo imali bolji žreb u Malagi”, rekao je Đoković koji je Davidoviča-Fokinu pobjedio rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Osvrnuo se Đoković i na kratak period između osvajanja US opena i igranja za Srbiju poslije samo pet dana.

“Sve se dešavalo brzo u tih nekoliko dana. Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku i proslave kod kuće. Ostaviti familiju kod kuće nikad nije lako. Došao sam svojoj drugoj familiji. To mi daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za svoju zemlju. Na početku sezone sam rekao, grend slemovi i igrati za svoju zemlju, to su mi prioriteti. Hoću da doprinesem koliko god mogu i evo tu smo. Cilj je ispunjen, Mi smo u Top 8”, dodao je osvajač 24 grend slem pehara i osvajač Dejvis Kupa 2010. godine sa Srbijom.

Na kraju je istakao koliko bi mu značilo da Srbija ponovo osvoji Dejvis kup.

“Značilo bi nam mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu godinu 2010. kad smo uzeli Dejvis Kup. Igrali smo finale 2013. i još tri ili četiri puta polufinale. Format se menja, sad je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva meča u singlu morate da pobedite u dublu, a mi nemamo baš mnogo dubl iskustva u timu. Pokušavamo da radimo na tome. Nadamo se da ćemo u Malagi moći da budemo kompletni, da budemo zdravi i da dobijemo šansu da se borimo za trofej”, zaključio je Đoković.

Izvor: ATV