Praznik atletike u Gradskom prku

28.04.2024. - Sport

Gradski park u Bijeljini danas je bio ispunjen dječijom radošću i grajom. Nekoliko stotina dječaka i djevojčica, od predškolskog, vrtićkog uzrasta, pa do generacije dječaka i djevojčica 2015/16. godišta, odnosno do 2009/10. godišta takmičilo se na improvizovanoj parkovskoj atletskoj stazi. Najmlađi su trčali na 50, stariji na stazi dugoj 200, 300 i 400 metara.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pozdravio je sve učesnike ove manifestacije i istakao tom prilikom da su za organizovanje ove manifestacije, prije svega, zaslužni gradski atletski klubovi “Akademac” i “Atletik”.

 “Ponosni smo na njihove dosadašnje rezultate, tako da i danas naš Gradski park odiše sportskim ambijentom i sportskim duhom. Našim takmičarioma želim, da se takmiče, da što više učestvuju na ovakvim sportskim takmičenjima. Važno je učestvovati i njegovati sportski duh i sportske vrijednosti, jer u zdravom tijelu nalazi se i zdrav duh. Moja poruka je, neka pobijedi mladost, sport, sportsko druženje i dogodine da se vidimo u još većem broju ovdje u Bijeljini”, poručio je gradonačelnik Petrović.

Najmlađi učesnici ove manifestacije, djeca vrtićkog uzrasta, danas su istrčavali svoju prvu atletsku trku i dobili su svoje prve medalje.

Bijeljina.com