Jokić nije najbolji

13.06.2023. - Sport

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović tvrdi da njegov zemljak Nikola Jokić nije najbolji evropski košarkaš svih vremena.

I dok popularni Džoker dobija pohvale sa svih strana planete, kod njegove kuće ima i onih koji ga baš toliko i ne cijene.

Skromni dečko iz Sombora rano jutros je ispisao istoriju pošto je svoj Denver odveo do istorijske, prve NBA titule.

Nikola je igrao u MVP modu i zasluženo dobio prestižno priznanje. Hvale ga bukvalno svi. No, ne i Danilović.

Saša je nekada kao igrač žario i palio parketima. Kao funkcioner naš i nije tako uspješan.

A, u anketi za hrvatski Index na pitanje “Da li je Nikola Jokić najbolji evropski košarkaš svih vremena?” je odgovorio:

“Ne mislim da je Jokić najbolji evropski košarkaš u istoriji. Oštro sam protiv bilo kakvog poređenja prošlih i sadašnjih epoha. Svako vrijeme nosi neke svoje heroje. Nekada je najbolji bio Kića, pa je onda to bio Dražen, pa Kukoč, pa Divac, pa ja… Košarka se nekada igrala drugačije, postojala su druga pravila i nemoguće i neozbiljno je praviti takva poređenja. Stvarno me ne zanimaju ta vašarska nagađanja, ali nema dileme da je Nikola jedan od najboljih”, ispalio je Danilović.

Iako ovakva izjava zvuči oštro, ona ne treba da čudi.

Jer, Danilović je 2019. godine, govoreći o tome ko od igrača iz regiona koji nastupaju u NBA ligi, a tu su se posebno apostrofirali Jokić, Luka Dončić Bogdan Bogdanović, ustvrdio kako bi samo Bogdanović mogao da igra sa njim i nekadašnjim saigračem Aleksandrom Đorđevićem.

Od tada su prošle četiri godine. Popularni Bogi i dalje igra solidno “preko bare”, dok Džoker ruši rekorde, pomjera granice, osvaja MVP nagrade, a od jutros i šampionske prstenove.

I, kada predsjednik saveza na ovakav način govori o najboljem košarkašu svoje države, nikoga ne treba da začudi ako MVP NBA finala ovo ljeto provede sa porodicom i prijateljima, a ne bijući bitke sa Srbijom na Mundobasketu.

Izvor/Foto:UNA