Budućnost dala sve i preznojila favorita, ali Igokea ide u finale

10.05.2023. - Sport

Košarkaši Igokee plasirali su se u finale prvenstva BiH jer su savladali Budućnost u Bijeljini sa 92:90 i tako došli do druge pobjede u seriji.

Najbolji klub u Srpskoj i BiH teškom mukom opravdao je ulogu favorita i to trijumfa došao tek poslije neizvjesne penal završnice. Ipak, daleko od toga da u Bijeljini ne mogu biti zadovoljni sezonom. Finalisti Kupa Republike Srpske pokazali su zube Aleksandrovčanima, naročito u finišu ali nisu uspjeli da stignu do potpunog preokreta.

Igokea je kontrolisala rezultat gotovo 36-37 minuta, ali domaći nisu odustajali. Na 64:77 vjerovatno su svi mislili da je kraj, ali je uslijedila serija domaćih 10:0.

Igokea je slobodnim bacanjima Nenada Nerandžića i trojkom Koste Kondića otišla na 82:74, ali su se domaći još jednom vratili. Branislav Đekić, Luka Jovanović i Milivoje Božović uspjeli su da dovedu ekipu Josipa Pandže na -2, Njegoš Sikiraš je trojkom još jednom smanjio na -2 (85:87), a u samom finišu sjajni Vojin Ilić je smanjio i na -1 (89:90).

Ipak, Kosta Kondić je bio siguran sa linije za slobodna bacanja, Luka Jovanović je na drugoj strani namjerno promašio drugo, ali Milivoje Božović nije uspio da donese produžetke domaćim.

Budućnost je predvodio Ilić sa 28 poena i sedam skokova, Milivoje Božović dao je 17, a Đekić 13.

Kod Igokee je najbolji bio Kosta Kondić sa 23 poena uz četiri trojke i slobodna bacanja 11/12, a 22 je postigao Nikola Marić bez promašaja iz igre.

Rival Igokei u finalu biće bolji iz okršaja Borca i Širokog.

Izvor:Srpskainfo/Foto: ABA LIGA/ALES FEVZER