Trener Radnika Velibor Đurić o prelaznom roku

26.12.2023. - Sport

Fudbalski klub Radnik završio je jesenju polusezonu u prvenstvu Republike Srpske na prvoj poziciji. Međutim, sigurno je da će uprava željeti da se ekipa pojača za proljećni dio šampionata kako bi ostali na poziciji koju svi žele i na kraju.

Responsive image

U klub su vratili Dejana Živkovića, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, koji je polusezonu završio u federalnom prvoligašu Stupčanici za koju je upisao 31 me­č na kojem je postigao četiri gola i imao sedam asistencija. Živković se već vraća u Radnik gdje je igrao u sezoni 2022/23 i na 17 mečeva je postigao šest golova.

Trener Velibor Đurić ističe da stručni štab neće žuriti sa pojačanjima.

“ Ekipa je na odmoru do 18. januara, a mi nećemo da žurimo sa dovođenjem novih igrača. Trenutno zvanično je došao Živanović. Zadovoljan sam igračkim kadrom i ako budemo dovodili nove igrače, to moraju da budu fudbaleri koji će značajno da podignu kvalitet ekipe i da budu pojačanja u pravom smislu te riječi. Teško je dovesti kvalitetne igrače u zimskom prelaznom roku jer znam da većina u ovom periodu pokušava da nađe inostrani angažman ili da pronađe klub u Premijer ligi. Zbog toga ćemo biti strpljivi i čekati prava pojačanja. Sigurno je da ne bježimo od toga da dovedemo kvalitetne igrače ako nam se ukaže šansa”, rekao je trener Velibor Đurić.

Pripreme Radnika počeće 18. januara, a stručni štab vjeruje da imaju dovoljno vremena da se spreme za nastavak lige 2. marta 2024. godine.

Izvor: Glas srpske