Na turniru područnih odbora najbolji igrači iz Banjaluke

13.05.2024. - Sport

Mladi košarkaši iz banjalučke regije ponijeli su titulu najboljih na turniru reprezentacija područnih odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske koji je ovog vikenda održan u Bijeljini.

Drugoplasirani je tim bijeljinske regije, zatim košarkaši regije Romanija/Hercegovina i potom dobojske regije. Najkorisniji igrač turnira je Petar Rakonjac iz područnog odbora Banjaluka.

Predsjednik Saveza Aleksandar Đurđević rekao je da su najtalentovaniji dječaci iz četiri područna odbora, rođeni 2011. godine, imali priliku da odmjere snage i da zajedno provedu kvalitetno vrijeme.

Đurđević je najavio da će se iz ovih ekipa selektirati reprezentacija Republike Srpske koja će nastupiti na turniru regiona u Srbiji.

On je rekao da će oni koji se najbolje pokažu biti dio besplatnog sedmodnevnog košarkaškog kampa koji Košarkaški savez Srpske organizuje u saradnji sa Ministarstvom porodice omladine i sporta Republike Srpske.

“Jedna od stvari na koju sam najponosniji u ovom mandatu u Košarkaškom savezu Srpske je upravo pokretanje turnira reprezentacija područnih odbora i rad sa mladim i talentovanim dječacima i djevojčica”, istakao je Đurđević. 

Izvor:Srna