Crvena zvezda protiv Krke želi učvrstiti liderstvo

10.03.2024. - Sport

Košarkaši Crvene zvezde večeras protiv ekipa Krke iz Novog Mesta igraju meč 22. kola ABA lige.

Utakmica se zbog zauzetosti Beogradske Arene (u koju se crveno bijeli vraćaju već u četvrtak u utakmici Evrolige sa Makabijem) igra u hali “Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 19 časova.

Crveno bijeli su u prvoj utakmici sa ovim rivalom ubjedljivo slavili u Novom Mestu, a u novom duelu žele novom pobjedom da sačuvaju prvo mjesto koje donosi prednost domaćeg terena u doigravanju.

“Očekuje nas utakmica protiv tima koji se bori da ostane u ligi, i sama ta činjenica ih čini veoma opasnim. Moramo da izadjemo na teren motivisani, spremni da odigramo dobar meč i da se držimo našeg plana“, kazao je trener KK Crvena zvezda Janis Sferopulos.

Branko Lazić, košarkaš Crvene zvezde, naglasio je da moraju biti oprezni jer Krka u svojim redovima ima par veoma iskusnih igrača.

“Nova utakmica sa Krkom, ekipom koja je u donjem delu tabele, ali koja ima nekoliko vrlo iskusnih igrača u svojim redovima. Jesmo favoriti na papiru, ali to moramo da povrdimo na terenu. Utakmice protiv timova koji se bore za opstanak su uvek vrlo neugodne, i moramo da budemo energetski na dobrom nivou i sa punim respektom odigramo ovu utakmicu. Naš cilj se zna, prvo mesto pred plej of i pobedom u nedelju bi došli na korak od tog cilja“, rekao je Lazić.

Crvena zvezda trenutno čvrsto drži prvo mjesto na tabeli sa skorom 18-3, Krka je pretposljednja sa učinkom 4-17.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vedran Radenović / Foto: KK Crvena Zvezda