Muzaferija ostvarila još jedan dobar rezultat

18.02.2024. - Sport

Nakon što je juče ispisala istoriju BiH skijanja osvajanjem četvrtog mjesta u spustu, Elvedina Muzaferija je danas u Kran Montani (Švajcarska) zauzela je sjajno 16. mjesto u discipli superveleslalom.

skijanje

Ovaj put nije imala idealan startan broj kao juče (28), nego je krenula kao 46. starta, ali to je nije spriječilo da odveze još jednu sjajnu trku po teškim uslovima na stazi. Tako je osvojila nova bodove u Svjetskom kupu i pokazala da spada u sami vrh svjetskog skijanja. Imala je vrije 1:18,01, što je sekundu i 49 stotinki sporije od pobjednice.

Tako je najbolja bh. skijašica zaključila fenomenalna tri dana u ovom švajcarskom zimovalištu. U petak je u spustu zauzela 18. mjesto, a dan kasnije bila četvrta kada joj je podijum izmakao za samo 11 stotinki. Muzaferija se nalazi među 25 najboljih spustašica svijeta, što znači da će nastupiti i na završnom takmičenju u Zalbahu. Trenutno je 23. spustašica svijeta sa 69 bodova.

Inače, danas je u trci Super Džija slavila Austrijanka Stefani Venier (1:16.52), Druga je bila Federika Brinjone (+00,4) , a treća Marta Basino (+0,15).

Izvor: Bl portal