Novi poziv „Challenge“ fonda za prijavu inovativnih poslovnih ideja

06.04.2023. - Privreda

Privredni subjekti iz BiH i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju novu priliku da dobiju bespovratna sredstva od Fonda izazova u okviru Drugog poziva za podnošenje zahteva za inovativne poslovne ideje.

Za potencijalne korisnike iz kategorije startapa, koji su registrovani najmanje 6 meseci, a najviše dve godine predviđen je maksimalni iznos granta do 10. 000 EUR.

Za korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dve godine i više, maksimalan iznos bespovratnih sredstava do 30. 000 EUR.

Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati kraće od 3 mjeseca i duže od 12 mjeseci.

Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos 480.000,00 EUR, a rok za dostavljanje aplikacija 22.maj 2023. godine do 16 časova
Javni poziv sa detaljnim informacijama dostupan je na sledećoj stranici.

 

Izvor:agencijamsp/foto:PIXABAY