Zatvoren Sedmi semberski sajam mesa i ribe

19.11.2023. - Privreda

Sinoć je u Dvorovima zatvoren Sedmi semberski sajam mesa i ribe na kojem je tokom dva dana svoje proizvode predstavilo više od šezdeset izlagača iz regiona. Prema prvim procjenama direktor sajma, Slavka Đerića, ovo bi mogao biti i najposjećeniji sajam do sada, jer je u petak i subotu sajam posjetilo više od 10.000 građana.

Responsive image

“Prema našim procjenama, ovo bi mogla biti rekordna godina, imajući u vidu da je više od deset hiljada posjetilaca prodefilovalo u protekla dva dana kroz Dvorove. Svi izlagači, oni koji su više puta učestvovali na sajmu, kao ioni koji su prvi put izlagali svoje proizvode, izrazili su zadovoljstvo i ponijeće iz Dvorova prelijepa i dragocjena iskustva, nova poznanstva, nove kontakte koje će ostvarivati sa budućim poslovnim partnerima. Drugog dana sajma imali smo posjetu članova Crvenog krsta Republike Srpske, veliki defile guslara, narodnih epskih pjevača i folklorista. Prodefilovali su sajamskim prostorom zajedno sa vlasnikom “Globusa” Milenkom Zupurom, prezentujući pjesmu i naše narodne običaje.

Imali smo i takmičenje u ispijanju piva na kojem je učestvovalo desetak takmičara iz Banjaluke, Bijeljine, Prnjavora, Sjeverne Makedonije, te jednog Finca koji je i pobijedio na ovom takmičenju”, kaže Đerić.

Bijeljina.com