Ministar Savo Minić sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i delegacijom iz Republike Srpske boravi u Bjelorusiji

18.02.2024. - Poljoprivreda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se sa zamjenikom ministra privrede Bjelorusije Aleksandrom Ogorodnikovom, tokom zvanične posjete delegacije Srpske Bjelorusiji.

posjeta

Dodik je ranije posjetio akcionarsko društvo “Holding kompaniji Belkommunmaš”, koja se bave proizvodnjom transportnih vozila, autobusa i tramvaja.

Dodik i delegacija Srpske posjetili su i državnu instituciju “Minski naučni praktični centar za hirurgiju, transplataciju i hematologiju”, a tu je potpisan i sporazum o saradnji Ministarstva zdravlja Srpske i Komiteta za zdravlje Bjelorusije.

U delegaciji Srpske, koji predvodi Dodik, su ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić i direktor “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek.

Za sutra je najavljen sastanak predsjednika Dodika sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, a predviđeni su i susreti sa premijerom Bjelorusije i predsjednikom bjeloruske Akademije nauka.

Izvor: RTRS