“Perutnina Ptuj” značajan privredni zamajac

10.03.2023. - Poljoprivreda

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je danas da preduzeće “Perutnina Ptuj” u Srpcu sa proizvodnjom hrane predstavlja značajan privredni zamajac u Srpskoj.
Minić je istakao da će resorno Ministarstvo dati podršku ovom preduzeću u kojem radi domaća radna snaga, ističući da 316 porodica iz Srpske ovdje zarađuje za svoju egzistenciju.

 

“To jača kapacitet Republike Srpske, direktno utiče na BDP i na stanje naše ekonomije”, rekao je Minić novinarima nakon što je sa načelnikom opštine Mlađanom Dragosavljevićem posjetio ovo preduzeće.

On je dodao da rukovodstvo ovog preduzeća u svom poslovanju primjenjuje najsavremenije tehnologije i doprinosi razvoju opštine.

Direktor “Perutnine Ptuje” Velibor Popović rekao je da ga je ministar upoznao sa objavljenim javnim pozivom za kapitalne investicije, ističući da je to značajno za razvoj ovog preduzeća i njihove kooperante koji ulažu sredstva u razvoj živinarske proizvodnje.

On je dodao da ovo preduzeće trenutno radi sa 12 miliona brojlera i da ima razvijenu prodaju na cijelom prostoru bivše Jugoslavije, a zapošljava 316 radnika i prošle godine je imalo prihod od 85 miliona KM.

Popović je naveo da je prošle godine preduzeće za šest puta premašilo prijetarnu proizvodnju, a da je od 2019. do kraja prošle godine u pogone u Srpcu uloženo oko 10 miliona KM.

Nakon posjete “Perutnini Ptuj”, Minić će posjetiti stočara Milovana Dobrnjca u selu Stari Martinac.

 

izvor:Srna/FOTO: