Naručen politički pamflet

16.03.2023. - Poljoprivreda

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić, reagovao je na današnji poziv Save Bakajlića, predsjednika jednog od mnogobrojnih udruženja poljoprivrednika, da podnese ostavku:

“Riječ je o naručenom političkom pamfletu čovjeka koji već duže vrijeme djeluje kao eksponent jedne političke grupe u Bijeljini, a ne kao predstavnik poljoprivrednih proizvođača. Na jednom od sastanaka koji su održani u Bijeljini u posljednje vrijeme direktno sam mu odgovorio upravo na ovu temu. Pojasnio sam da je pitanje u prevashodnoj nadležnosti poreskih organa, ali i izrazio spremnost da se sjedne i razgovara. Ovdje je međutim namjera da se pošalje politička poruka pred nedjeljni referendum i ništa drugo.”- izjavio je Minić.

Ministar Minić je istakao da sama činjenica da Bakajlić proziva Ministarstvo poljoprivrede i postavlja ultimatume jasno govori da je riječ o politikantstvu.

“Da je riječ o ozbiljnoj namjeri poziv bi se valjda sa obrazloženjem slao nadležnom organu, a ne medijski napadalo ministarstvo koje ne uređuje to konkretno pitanje. Ali u Bijeljini, gdje se mnogo stanovnika bavi poljoprivredom, mnogo atraktivnije zvuči napasti ministra poljoprivrede. Ali proći će i ta nedjelja i referendum. Sa ozbiljnim i korektnim ljudima uvijek postoji mogućnost dogovora, a ovakav način po pravilu ne doprinosi ničemu dobrom”, zaključuje Minić.

Bijeljina.com/Foto:Srna