Minić-Bjelica: Saradnjom sa višim nivoima vlasti do realizacije važnih projekata | Bijeljina.com

Minić-Bjelica: Saradnjom sa višim nivoima vlasti do realizacije važnih projekata

15.03.2023.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić ocijenio je danas u Sokocu da je u ovoj opštini evidentno povećanje proizvodnje mlijeka, te da će sa određenim investitorima razgovarati o obezbjeđivanju prerade mliječnih proizvoda.

“To bi doprinijelo ne samo povećanju proizvodnje mlijeka, već i zatvaranju jednog kruga kada je riječ o tržištu”, rekao je Minić nakon sastanka sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom.

Osim posvećivanja pažnje mjeri koja se odnosi na podršku proizvođačima mlijeka, resorni ministar je naveo da su razgovarali i o proizvodnji krompira.

“Ministarstvo je povećalo premije koje se odnose na sjemenski krompir za oko sto odsto, sa nekih 160.000 na 300.000 KM i na taj način ćemo zadržati konkurentnu cijenu sjemenskog krompira koja je prošle godine bila oko jednu KM po kilogramu što omogućava našim poljoprivrednim proizvođačima da zasnuju novi ciklus proizvodnje”, dodao je Minić.

On je napomenuo da su ranije razgovarali o investicijama koje bi trebale biti realizovane u Sokocu.

“Saradnja lokalne zajednice sa višim nivoima vlasti dovodi do realizacije projekata koji su veće vrijednosti od nominalne vrijednosti pomoći samog ministarstva ili same opštine”, zaključio je Minić.

Izvor:RTRS