Agrarni fond da počne isplatu podsticaja

21.12.2022. - Poljoprivreda

U skupštinsku proceduru upućena je Odluka o izmjeni Odluke o programu korišćenja sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u 2022. godini, na osnovu koje su sredstva za poljoprivredu uvećana za milion konvertbilnih maraka.

 

Ukupno će iz gradskog budžeta za ovu namjenu biti izdvojeno 2,7 miliona KM, što je najviši godišnji iznos od osnivanja Agrarnog fonda 2008. godine.

– Gradska uprava je Agrarnom fondu na vrijeme doznačila svih 1,7 miliona KM predviđenih prvobitnim budžetom. Zahtjevamo da Agrarni fond počne sa isplatom svih vrsta podsticaja osim za pšenicu, jer je završena predaja zahtjeva za podsticaje i nema potrebe da se zadržava novac. Naredna sjednica Skupštine bi trebalo da bude održana do kraja godine i, nakon što se usvoji pomenuta Odluka o povećanju sredstava, očekujemo da će početi i isplata podsticaja od pet feninga po kilogramu pšenice. Iza nas je teška godina za poljoprivrednike i nadamo se da se politika neće miješati u ovu privrednu granu u kojoj je poljoprivrednim proizvođačima svaka marka bitna i važna – poručio je Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

 

Bijeljina.com