Svi koji su aplicirali za program podrške poljoprivrednici mogu da ga koriste

26.01.2024. - Poljoprivreda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto nakon sastanka u Banjaluci saopštili su da svi oni koji su aplicirali u programu podrške poljoprivrednicima moći će da ga koriste.

Dodik i Sijarto

“Svi koji su aplicirali u programu podrške poljoprivrednicima, bez obzira što je ranije bio ograničen iznos, ministar je potvrdio da svi koji su aplicirali moći će da koriste program”, saopštio je Dodik tokom konferencije za medije.

Peter Sijarto, ministar inostranih poslova Mađarske, rekao je da ova zemlja u okviru odgovornog susjedstva nastavljami dalje sa pružanjem podrške za poljoprivredni razvoj Republike Srpske.

“Korisnici i svi oni koji će imati korist od tog programa jesu poljoprivrednici Republike Srpske i uopšte poljoprivreda Republike Srpske, odnosno i Mađarska, pošto je to projekat koja predviđa mogućnost nabavke poljoprivredne opreme proizvodene u Mađarskoj“, izjavio je Sijarto.

On je rekao da je preko 1700 prijavljenih bilo na drugom konkursu i da su predvidjeli da okvirni iznos bude 6,5 milijardi forinti. 

“I ako bude bilo potrebno mi ćemo ta sredstva da dopunimo da svako ko je podnio konkurs dobije podršku“, naveo je Sijarto.

Izvor: ATV / Foto:Printscreen/ATVBL.RS