Poljoprivrednicima isplaćena sredstva za ublažavanje posljedica suše

24.12.2022. - Poljoprivreda

Poljoprivrednicima sa područja grada Bijeljina iz budžeta isplaćena je finansijska podrška u cilju ublažavanja posljedica suše u Semberiji, kako je i gradonačelnik Ljubiša Petrović najavio na konferenciji za medije.

Finansijska podrška se utvrđuje u iznosu od 100,00 KM po hektaru zasijane površine, maksimalno do 1.000 KM po poljoprivrednom gazdinstvu.  Finansijska podrška utvrđuje za sve poljoprivredne površine na području grada Bijeljina zasijane u proljeće 2022. godine kulturama kukuruza, soje, suncokreta, duvana, povrća, kao i višegodišnjim zasadima.

Pravo na dodjelu finansijskih sredstava po skupštinskoj odluci imaju svi poljoprivredni proizvođači koji su izvršili ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava (APIF), a shodno Uredbi o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava.
Gradonačelnik Ljubiša Petrović naglasio je da je finansijska podrška utvrđena skupštinskom odlukom isplaćena direktno na tekući račun poljoprivrednim proizvođačima.

“Iz budžeta će biti izdvojen istorijski maksimum – 3.930.000 KM, tj. preko  5% ukupnog gradskog budžeta. Petrović je najavio da će 1.230.000 KM biti izdvojeno za ublažavanja posljedica suše. Isplata 100 KM po hektaru je završena danas”, naglasio je Petrović.

Bijeljina.com