Djeca vole Peljeljugu

23.02.2024. - Najave

Pozorištance „Maslačak“, u nedjelju, tačno u podne, u Centru za kulturu „Semberija“ odigraće dječiju predstavu „Pepeljuga“.

Responsive image

Marija Ćosić, glumica „Maslačka“ kaže da djeca, pogotovo djevojčice, izuzetno vole ovu predstavu, prije svega, zbog raskošnih, bogatih balskih haljina u raznim bojama, valcerske muzike i dvorske atmosfere koja vlada predstavom.

 „Koji lik im je u predstavi najdraži i s kojim likom se poistovjećuju, na to pitanje najbolje znaju da odgovore djeca. Da li bi to bile zle sestre ili Peljeljuga, to oni najbolje znaju. Današnja djeca su praktična, ali, opet, vole da dođu do krajnjeg cilja, do koga je u ovom slučaju došla Pepeljuga. Tekst predstave adaptirao je Igor Bojović dugogodišnji upravnik Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda, dramaturg i scenarista.

Režiju je potpisao glumac Gradskog pozorišta „Semberija“ Nenad Blagojević. Ovu predstavu i mi glumci rado igramo. Sala je uvijek puna, jer se roditelji i djeca ponovo vraćaju i gledaju je po nekoliko puta. Naši sugrađani znaju da je standardan, redovan termin za odigravanje dječijih predstava, nedjelja u 12 sati, u Sali CZK „Semberija“.

Ulaznice se kupuju na biletarnici koja se otvara dva sata prije izvođenja predstave u nedjelju“, podsjeća Marija Ćosić, glumica Pozorištanca „Maslačak“.

Bijeljina.com