Tradicionalna manifestacija “Dani dijaspore”

05.07.2023. - Najave

I ove godine, Lopare će biti domaćin tradicionalne manifestacije “Dani dijaspore”.

 

 

Manifestacija koju svake godine obilježi bogat kulturno-zabavni programo počinje  23. jula ,a ove godine  održava se dvanaesti put, pod sloganom „Zavičaj u srcu“.

Prvog dana manifestacije, u Porti crkve u Priboju sa početkom u 17.00 časova ,biće održana Kotlićijada.

Istog dana, održaće se i koncert Jovana Perišića na bazenima „Oktopus“ u Loparama.

U ponedjeljak 24. jula u Centru za kulturu Lopare biće otvorena izložba slika sa 16. Likovnog sabora, kao i promocija knjige „Majevičani u Švajcarskoj“ autora Marka Lopušine.

Takođe,iste večeri će biti organizovano i Donatorsko veče u hali „Helvecija“ za rekonstrukciju Hrama u Mačkovcu.

U utorak 25. jula,u svečanom salonu OMS, biće održano Veče izvorne muzike sa početkom u 19.00 časova, a nakon toga, na bazenima „Oktopus“ u 21.00 čas održaće se koncert Goci benda.

U srijedu 26. jula na poligonu OŠ „Sveti Sava“ Lopare u 16.00 časova počeće Međunarodni turnir „Street basket Lopare 2023“, a istog dana u 21.00, takođe na poligonu će se održati koncert „Mira Quadro“.

U četvrtak 27. jula biće održan KUP opštine Lopare u fudbalu na stadionu FK „Majevica“, sa početkom u 16.00 časova.Istog dana, u Domu kulture u Priboju će se održati Smotra majevičkih folkloraša. Uveče, na platou hale „Helvecija“ uslijediće koncert Tanje Savić koji će započeti u 21.00 časova.

KUP opštine Lopare u fudbalu će se nastaviti i u petak 28. jula na stadionu, a u 20.00 je predviđeno i poslovno povezivanje učesnika Poslovnog foruma, na bazenima „Oktopus“.

Poslovni forum će se održati u subotu 29. jula, u restoranu „Helvecija“ sa početkom u 11.00 časova. Isti dan će biti organizovan i Turnir prijateljstva-mlađe kategorije, na stadionu u Loparama, sa početkom u 16.00 časova.

Turnir prijateljstva za mlađe kategorije će se nastaviti i narednog dana, u nedjelju 30. jula, a u 15.00 časova, u Porti Crkve u Loparama su predviđeni otvaranje Sajma domaćih proizvoda i kućne radinosti

Zatvaranje manifestacije „Dani dijaspore“ Lopare 2023. je predviđeno istog dana, odnosno večeri 30. jula, sa koncertom Peđe Medenice na bazenima „Oktopus“ koji će započeti u 21.00 časova.

 

Bijeljina.com