Skriveni trik za pretvaranje bilo koje fotografije u stiker

23.03.2024. - Magazin

WhatsApp ima funkciju koja korisnicima omogućava pretvaranje bilo koje slike u stiker sa ili bez pozadine.

WhatsApp stikeri su jedan od mnogih interesantnih načina na koje korisnici mogu biti kreativni u dijeljenju svojih reakcija na platformi. Kompanija korisnicima ne samo da daje pristup svom sopstvenom stiker storeu, već im takođe omogućava uvoz stikera iz aplikacija trećih strana – funkcija koja je dostupna i na Androidu i na iOS-u.

Pored toga, aplikacija za dopisivanje ima alat za pravljenje stikera koji može biti korišćen da pretvori skoro bilo koju sliku u stiker. Međutim, jedan nedostatak ove funkcije je što je dostupna samo na WhatsApp Web-u. Osim pomenutog alata, postoji još jedna WhatsApp funkcija koja korisnicima omogućava pretvaranje bilo koje slike podijeljene unutar četa u stiker.

Korisnici WhatsApp-a mogu koristiti bilo koju sliku – sa ili bez pozadine – i pretvoriti je u stiker sa emotikonima i tekstom, a korisnici mogu preuzeti ove stikere. Takođe mogu urediti stiker napravljen na ovaj način nakon što će je podeliti sa kontaktom. U slučaju da niste upoznati sa ovim korisnim trikom WhatsApp-a, evo detaljnog vodiča za vas.

Kako pretvoriti bilo koju sliku u WhatsApp stiker

Korak 1: Otvorite WhatsApp na svom pametnom telefonu, a zatim otvorite čet koji ima sliku koju želite pretvoriti u stiker.

Korak 2: Dvaput dodirnite sliku tako da vidite različite opcije uređivanja slike na dnu.

Korak 3: Dodirnite ikonu Share u donjem lijevom uglu ekrana.

Korak 4: Dodirnite opciju Create Sticker.

Korak 5: Sada ćete videti platno na kojem možete napraviti sve promene. Možete prilagoditi veličinu slike, dodati tekst koristeći jedan od dostupnih fontova, napisati poruku i dodati postojeći stiker ili emotikon na stiker.

Korak 6: Dodirnite dugme za slanje da biste je podijelili u četu.

Korak 7: Nakon što kliknete na podeljeni stiker, možete ga ponovo dodirnuti da biste dobili pristup traci sa menijem koja korisnicima pruža alate, koje mogu koristiti da ili uredite postojeći stiker ili napravite novi od slike u galeriji fotografija svog telefona.

Međutim, postoji jedan nedostatak. Ova funkcija je dostupna samo na WhatsApp-ovoj iOS aplikaciji. Korisnici Androida još uvijek ne mogu pristupiti ovoj funkciji.

Izvor: Bl portal