Evo šta je potrebno za savršeno njegovano lice ljeti

05.04.2024. - Magazin

Sa dolaskom ljeta, mnogi od nas se raduju sunčanim danima, ali da li ste spremni za zaštitu svoje kože? Miljana Spaić, iskusna kozmetičarka, otkriva sve što treba da znate o pravilnoj njezi kože tokom ljeta, sprečavajući potencijalno nepopravljive posljedice, piše blic.rs.

Ona naglašava da ljeti koža zahtjeva posebnu pažnju zbog čestih izlaganja suncu, soli i hloru, što može dovesti do niza problema poput suvoće, perutanja, tamnih fleka i povećane pojave bora. UV zraci mogu izazvati ozbiljna oštećenja DNK kože, smanjujući njenu elastičnost i čineći je podložnom prevremenom starenju.

Kako biste očuvali zdravlje svoje kože tokom ljeta, Spaić preporučuje nekoliko ključnih koraka. Prvo, redovno čišćenje kože je od suštinske važnosti, jer uklanja nečistoće i mrtve ćelije kože koje se nakupljaju na površini. Zatim slijedi hidratacija, koja je posebno važna za obnavljanje izgubljene vlage i održavanje mekoće i glatkoće kože.

Piling tijela i lica je takođe važan korak jer pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i poboljšava cirkulaciju. Nakon toga, toniranje kože pomaže u balansiranju pH vrijednosti i priprema kožu za dalju njegu. Serum i krema prilagođeni tipu kože su ključni za pravilnu hidrataciju i hranjenje kože esencijalnim hranljivim materijama.

Kada je riječ o zaštiti od sunčevih zraka, Miljana Spaić ističe važnost korišćenja proizvoda sa odgovarajućim SPF-om. Ova zaštita ne samo da sprečava opekotine od sunca, već i smanjuje rizik od razvoja ozbiljnijih problema poput raka kože, prenosi Krstarica.

Savjeti o pravilnoj njezi kože tokom ljeta trebaju biti dio svakodnevne rutine kako biste održali kožu zdravom, blistavom i zaštićenom. Vaša koža će vam biti zahvalna na uloženom trudu i pažnji!

Izvor: Glas Srpske