Izbjegavajte ovih 5 grešaka kada sipate gorivo

08.02.2024. - Magazin

Nije tajna da je benzin prilično skup. Ali, da li ste znali da ljudi često prave pet grešaka na pumpama, zbog čega troše goriva i na kraju plate više nego što je potrebno? Stručnjak Greg Vilson otkrio je koje navike treba da izbjegavate dok sipate gorivo.

gorivo

„Može biti frustrirajuće osjećati se kao da trošite sve više na gorivo svaki put kada punite gorivo. Zbog nedosljednosti u cijenama, podijelićemo naše savjete za uštedu goriva kako bismo pomogli vozačima da uštede što je više moguće“, istakao je Greg.

Еvo pet uobičajenih grešaka koje treba izbjegavati prilikom sipanja!

Sipanje pogrešnog goriva

Dodavanje pogrešnog goriva i punjenje vašeg dizel automobila benzinom može biti veoma skupa greška. Iako u početku možda neće biti vidljivih promjena na vašem automobilu, to može dovesti do ozbiljnih posljedica.

U zavisnosti od toga koliko je benzina cirkulisalo kroz sistem goriva i motor, cijena popravke može varirati od jednostavnog pražnjenja i ispiranja do nekih veoma skupih rezervnih dijelova.

Provjerite svoje gume

Nizak pritisak u gumama će dovesti do toga da se vuku po zemlji i troše više goriva nego potpuno napumpane gume.

Vožnja na rezervi

Nije zločin dozvoliti da vaš automobil ostane bez goriva, ali svaka neoprezna ili opasna vožnja uzrokovana ponestaje goriva može biti opasna.

Punjenje rezervoara

Iako punjenje rezervoara može biti primamljivo i izgleda kao dobar način da uštedite dodatna putovanja do benzinske pumpe, zapravo ćete platiti više za gorivo na licu mjesta.

Punjenje rezervoara preko maksimalnog kapaciteta može dovesti do prosipanja goriva i gubitka novca. Prosuto gorivo se takođe može prosuti na tlo, stvarajući potencijalnu opasnost od požara.

Izvor: ATV