3 recepta za brze rolate (VIDEO)

31.12.2022. - Magazin

U Italiji se često pripremaju rolati, a oni imaju i poseban hljeb koji se koristi za takve recepte. Njega možete da zamijenite tost hljebom i da uljepšate svaku svečanu trpezu brzinskim rolatima. Kombinacija sastojaka u svakom je očaravajuća, a toliko se jednostavno prave da ćete ih služiti i kada nisu neke svečane prilike.

Sastojci:

Za prvi rolat:

tost hljeb
dimljeni losos
vlašac
majonez
krem sir

Za drugi rolat:

tost hljeb
mortadela
krem sir
mirođija
pistaći

Za treći rolat:

tost hljeb
praška šunka
tvrdi sir
majonez
kiseli krastavci
salata

Priprema:
Poređajte dimljeni losos i premažite majonez. Preko poređajte tost hljeb kojem ste isjekli koricu i premažite krem sirom, pospite vlašcem i urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru sat vremena.

Poređajte mortadelu u 2 reda po 3 komada. Premažite krem sirom, pa preko stavite tost hljeb kojem ste isjekli koricu. Premažite krem sirom i pospite sejckanom mirođijom i pistaćima. Urolajte i obmotajte providnom folijom, pa stavite u frižider sat vremena.

Poređajte prašku šunku, pa premažite majonezom. Zatim poređajte tost hljeb i preko sir, a onda premažite majonezom koji ste pomiješali sa malo sjeckane zelene salate. Na kraj stavite 3 krastavca i urolajte. Umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru na sat vremena.

 

Izvor: Stvar ukusa  /FOTO:PRINTSCREEN/YT/COOKIST WOW