Pet načina da bez greške nosite jarke boje

15.08.2022. - Magazin

Jarke boje su dominirale modom koja je nasljedila eru pandemije. Kao preporod nakon mračnog perioda, jarke boje su postale glavne u svakodnevnom nošenju i dizajneri su ih uključili u RTW, kao i u Haute Couture kolekcije. Valentino je, zapravo, čitavu kolekciju, “PP Pink”, posvetio jednoj boji: fuksiji.

Boje kao što su ljubičasta (posebno magenta) i nijansa jorgovana, zelena u najsjajnijim nijansama, crvena i narandžasta, žuta, plava i naravno jarko roze, su među onima koje vidimo da se stalno ponavljaju na modnim pistama, ali i kod modnih insajdera.

Dakle, moda je puna boja, ali ima mnogo žena koje oklevaju da isprobaju jarke boje. Ponekad, naravno, zato što ovi izbori nisu u skladu sa njihovim ličnim stilom, a ponekad zato što sumnjaju da li će postići pravi rezultat njihovim kombinovanjem.

Ako želite da nosite jarke boje bez straha od neuspjeha, ovih pet savjeta su sve što vam treba.

Pametan color – blocking

Color – blocking zahtjeva kombinaciju dvije ili tri jarke boje. Ostanite na dvije i isprobajte sljedeću kombinaciju: kombinujte monohromatsku odevnu kombinaciju sa dodacima u drugoj nijansi u odnosu na odjeću.

Impresivne siluete

Birajte haljine impresivnih silueta, kao što su puf rukavi i pune suknje, i pustite boju i oblik da urade sav posao.

Kombinujte jarke boje sa crnom

Najsigurniji izbor koji možete napraviti je da kombinujete komad u smeloj boji sa komadom ili komadima u crnoj boji.


Kombinujte jarke boje sa neutralnim

Kao što kombinacija sa crnom pruža stilsku sigurnost, tako deluje i kombinacija sa komadima neutralnih nijansi poput bež ili bele.

Izaberite jednu boju!

Konačno, možete jednostavno odabrati jednu boju za svoj stajling, haljinu ili kombinezon, ili investirajte u monohromatsko odjelo. U ovom slučaju, odaberite modne dodatke u neutralnim nijansama ili nijansama bliskim boji koju ste odabrali za svoj izgled.

Izvor:Ženski magazin