Mjesečni horoskop za maj

29.04.2024. - Magazin

Mjesečni horoskop za maj 2024. najavljuje odličan Mjesec koji će mnogima otvoriti prilike za opuštanje i zaradu.

Vaš horoskop za maj 2024. je desert, slatka poslastica, zaslužena nakon kojekakvih neprijatnih stvari u sezoni pomračenja. Maj i jun nam pružaju neke od najljepših astro prilika tokom cijele godine, što ovo čini savršenim vremenom za putovanje.

Imamo mlad Mesec 7. maja, koji sija svojom svjetlošću u Biku, signalizirajući nove početke za stabilnost i sigurnost. Pripremite se za nove prilike za zaradu – zamislite to kao kosmičko zeleno svjetlo za ciljeve koje ste očekivali. I obilježite u svom kalendaru pun Mjesec u Strijelcu 23. Maja, ovaj nebeski buldožer će ukloniti sve one mentalne prepreke koje su vas tjerale da razmišljate na malo.

Merkur 15. maja prelazi u Bika, dok Venera klizi u Blizance 23. maja. Merkurov potez donosi jasnu komunikaciju bez besmislica i oštro razmišljanje, savršeno za presjecanje magle koju je ostavio aprilski retrogradni Merkur. A sa Venerom u Blizancima, vaši odnosi bi mogli da dobiju razigrani izgled. Transparentni razgovori i lake veze znače da konačno možete da se oslobodite stresa.

Završavamo mjesec kosmičkim gostovanjem Jupitera, planete ekspanzije u znaku Blizanaca. Posljednji put kada se ovo događalo bila je 2012, godina koja je donijela sve vrste tehnoloških i društvenih promjena.

Mjesečni horoskop za maj 2024:

Ovan

Za Ovna, maj će biti prilično stabilan mjesec. Mnogi Ovnovi će moći da unaprede svoje pozicije na poslu, sportu ili hobijima. Predstavnici znaka će uživati u mirnom i monotonom radu, iznenađujući sebe odličnim rezultatima. Zdravlje će biti prilično dobro, ali morate obratiti pažnju da obezbjedite sebi dovoljno sna i pravilnu ishranu. Steći ćete nove izvore prihoda ili ćete dobiti povišicu.

Bik

Bikove čeka prijatan mjesec. Oni bi najradije živjeli dan po dan i ne razmišljali o budućnosti. Biće mnogo prilika za lako i prijatno flertovanje sa suprotnim polom i komunikaciju sa prijateljima. Profesionalna sfera neće oduzimati previše energije, pa će neki voditi veoma aktivan društveni život. Vaše zdravlje će biti prilično dobro, ali postoji rizik od povrede u drugoj polovini mjeseca.

Blizanci

Blizanci će u maju imati mnogo putovanja, komunikacija i novih korisnih poznanstava. Štaviše, sva je prilika da će se neko od ovih poznanstava iz poslovne sfere brzo pretvoriti u romantično. Na profesionalnom planu imate razloga za optimizam, a finansijska strana života će se poboljšati zahvaljujući uloženim naporima. Zdravlje će biti dobro, što će vam omogućiti da vodite aktivan način života i obratite posebnu pažnju na svoju fizičku spremnost i izgled – rezultati transformacije će biti impresivni.

Rak

Za Rakove, maj će doneti stabilan i odmjeren način života, sa izuzetkom prvih dana u mjesecu. Na poslu ćete imati prijatnu komunikaciju sa zaposlenima, kolegama ili partnerima. Vjerovatne su i prilike za poboljšanje uslova rada u maju. Životno polje romantike će ostati stabilno, posebno za predstavnike ovog znaka koji su u vezama. Zdravlje i finansije takođe obećavaju zadovoljstvo, a zanimljiva putovanja treba planirati za poslednju trećinu mjeseca.

Lav

Lavovi će skoro cijeli mjesec posvetiti pažnju sebi, svom izgledu, ažuriranju garderobe, kupovini i nabavkama. Mnogi će moći ne samo da značajno poboljšaju svoju fizičku spremnost, već i uspješno promijene imidž. U njihovom krugu, predstavnici znaka će zasluženo steći reputaciju elegantne i svijetle osobe, pa će se broj obožavatelja značajno povećati. Romantična sfera će vas oduševiti neobičnim i živopisnim utiscima vaših partnera, a finansijska strana života obećava da će biti stabilna. Moraćete da posvetite povećanu pažnju svom zdravlju u drugoj polovini mjeseca – kardiovaskularni sistem i organi za varenje biće posebno osjetljivi.

Djevica

Djevice će sprovesti mnoge svoje planove u vezi sa imovinom, nekretninama, a takođe će rješavati hitne probleme sa vlastima. Stariji rođaci mogu zahtjevati dodatnu pažnju, njegu i finansijske troškove. Međutim, imaćete dovoljno visoke prihode da možete bezbjedno da trošite novac na voljene. Zdravlje će biti stabilno. Za Djevice u vezama ovo je stabilan period.

Vaga

Vaga će skoro cijeli maj biti zaokupljena romansom i vezama, a uspjeh će biti promjenljiv – a sve zbog nestabilnog emotivnog stanja. Mnogi će imati tendenciju da se vrlo brzo zaljube i jednako brzo se razočaraju. Dobra preporuka bi bio uravnoteženiji pristup procjeni potencijalnih partnera, ali je malo vjerovatno da će predstavnici znaka biti skloni da slijede bilo čije preporuke tokom ovog perioda. Zdravlje neće stvarati posebne probleme, kao ni vaše materijalno stanje. U profesionalnoj sferi Vaga planira promjene u vezi sa reorganizacijom, prelaskom na drugu poziciju ili lokaciju.

Škorpije

Škorpije će drugu polovinu maja u potpunosti posvetiti novim projektima u profesionalnoj oblasti. Oni će imati dobiti veću odgovornost, kao i menadžersku funkciju. Ne može se reći da će predstavnici ovog znaka biti oduševljeni nastalim okolnostima, jer će razumjevanje stvarnog stanja stvari učiniti novu funkcionalnost teškim teretom. Međutim, mnogi će dostojanstveno podnijeti povećane obaveze, bez izbjegavanja odgovornosti i donošenja odluka koje nisu uvijek prijatne. Zdravlje će biti dobro. Slobodne Škoprije čeka veoma intenzivan period sa mnogo flerta.

Strijelac

Za Strelca, maj donosi dobre izglede za rješavanje dugogodišnjih problema. A ove mogućnosti će se sastojati od novih kontakata i veza koje će se pojaviti. Mnogi će aktivno sklapati poznanstva, privlačeći nove prijatelje. Uzgred, neka od stečenih poznanstava imaju svešanse da se razviju u pravo i snažno prijateljstvo. Zdravlje će biti dobro do otprilike 20. maja, a onda treba obratiti pažnju na sistem za varenje – posebno na jetru.

Jarac

Za Jarca, maj će donosi dobre izglede za promenu mesta stanovanja ili posla. Mnogi će morati da posvete vreme svom zdravlju, posebno mišićno-koštanom sistemu i hroničnim endokrinim problemima. Bolje je planirati putovanja za prvu polovinu meseca, a drugu polovinu provesti u razumnoj ravnoteži između posla, kuće i fizičke aktivnosti. Kozmetičke procedure će biti efikasne u drugoj desetini maja, a kupovinu je bolje odložiti da biste ažurirali garderobu za neki drugi period. Romantična sfera će dati Jarčevima priliku da pokažu takve kvalitete kao što su plemenitost, velikodušnost.

Vodolija

Maj će Vodolijama pružiti priliku da se jasno izraze u javnoj sferi. Mnogi će značajno proširiti krug kontakata i steći nove prijatelje. Prilike da poboljšate svoju finansijsku situaciju pojaviće se krajem mjeseca, ali glavni problem može biti neka euforija oko dobijenih sredstava, što će smanjiti i kritičko razmišljanje i oprez. Predstavnici ovog vazdušnog znaka mogu postati, u najgorem slučaju, žrtve prevaranta, a u najboljem slučaju trošiti novac pod uticajem emocija, nakon čega sledi akutno razočaranje. Vaše zdravlje će biti dobro: samo treba obratiti pažnju na razumnu fizičku aktivnost i šetnje na svježem vazduhu.

Ribe

U maju Ribe čeka mnogo zanimljivih događaja, od kojih će neki biti srećni i radosni, a neki neprijatni i bolni. Radost će biti povezana sa opuštanjem, sastancima sa voljenima, prijatnim akvizicijama i novim poznanstvima. Počeće da se javljaju nevolje u profesionalnoj i pravnoj sferi. Poteškoće mogu nastati prilikom rješavanja pitanja u vezi sa plaćanjem osiguranja, nasljeđem i kreditima. U odnosima sa zaposlenima i kolegama na poslu mogu nastati česti nesporazumi, sukobi ili sporovi. U ovim situacijama Ribe bi trebalo da traže savjet od starijih i mudrijih prijatelja ili pokrovitelja, prenosi Lepota i zdravlje.

Izvor: ATV