Nasljednik Maserati Quattroportea zamrznut do daljeg

30.12.2023. - Magazin

​Ranije ove godine se pisalo da će Maserati Quattroporte sljedeće generacije sa električnim pogonom stići tokom 2024. godine, ali sada italijanski mediji navode da je takav električni Quattroporte “zamrznut do daljeg”.

Responsive image

Po tim vijestima, dobavljači su krajem novembra obaviješteni da je projekat M9S “suspendovan” i da bi trebalo da “zamrznu razvoj u vezi sa projektom”.

Međutim, navodno je Maserati pokušao da uvjeri dobavljače rekavši da će budući Maserati modeli biti “razvijeni, projektovani i proizvođeni 100 odsto u Italiji, kao i da će imati električne motore”.

Za sada nije jasno zašto je električni Quattroporte Folgore stavljen na čekanje, ali italijanski mediji kažu da su “u toku rasprave o repozicioniranju vrhunskih brendova grupe, sa ciljem da se izbjegne preklapanje između Alfa Romea i Maseratija”.

Električni Quattroporte je inače trebalo da bude baziran na STLA arhitekturi koja će biti osnova svih budućih EV-a iz Maseratija, prenosi “AutoBlog”. Kao rezultat toga, povjerena mu je ključna ulogu u oblikovanju budućnosti brenda u odbacivaju SUS motora do 2030. godine.

Sem toga, ranije vijesti su sugerisale da će novi Quattroporte usvojiti radikalno novi izgled definisan njegovom električnom podlogom.

Izvor: Autoblog / Autor: Ivan Mitić / Foto: Twitter/Printscreen