Riješite se kamenca uz pomoć sredstva za njegu kože

20.03.2024. - Magazin

Postoje neke male tajne čišćenja koje mogu biti veoma korisne kod kuće bez trošenja mnogo novca na hemijske proizvode koji su štetni po okolinu i mogu uništiti površine kojima se tretiraju. Jedna od tih malih tajni neočekivano je skrivena u domovima novopečenih roditelja.

Naime, tamo gdje ima male djece sigurno ne nedostaje proizvoda za njegu i hidrataciju kože. Među njima je i ulje za dječiju kožu, koje su neki isprobali na druge načine i odlučili da svoje znanje podijele sa onlajn zajednicom. Prema njihovim riječima, ulje za dječiju kožu je odličan saveznik u svakodnevnom čišćenju, a posebno u borbi protiv kamenca i vlage, zahvaljujući vodoodbojnom dejstvu.

Sve što treba da uradite je da stavite nekoliko kapi ulja na suvu krpu od mikrovlakana i utrljate je na elemente kupatila i kuhinje koji su skloni stvaranju kamenca. Zatim treba ostaviti da se proizvod upije bez ispiranja. Postupak je identičan za sve metalne dijelove kao što su slavine i lavaboi, a odnosi se čak i na mermerne površine.

Takođe se navodno može isprobati na vratima frižidera kako bi se eliminisali areoli.

Izvor: ATV