Lupita je aseksualna, a Carmen ima dečka dvije godine | Bijeljina.com

Lupita je aseksualna, a Carmen ima dečka dvije godine

01.05.2023.

Za početak su pojasnile kako ih ljekari nisu mogli razdvojiti jer bi takav zahvat bio previše riskantan

Carmen i Lupita Andrade su 22-godišnje sijamske blizanke rođene u Meksiku, no od malena žive u SAD-u, u Connecticutu, gdje se, kažu, jako dobro snalaze unatoč tome što su spojene torzom te imaju zajedničku zdjelicu i reproduktivni sistem.

Sestre imaju obje ruke, ali svaka ima jednu nogu.

Carmen ima kontrolu nad desnom nogom, a Lupita nad lijevom. Nedavno su gostovale u emisiji Today gdje su otkrile kako im izgleda svakodnevica, vožnja automobila, ali i ljubavni životi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lupita (@andrade_glupe)

Za početak su pojasnile kako ih ljekari nisu mogli razdvojiti jer bi takav zahvat bio previše riskantan.

“Da smo bile podvrgnute takvom zahvatu jedna od nas bi umrla, a možda i obje. Moguće je i da bismo završile na odjelu intenzivne njege s kojeg nikad više ne bi izašle”, rekla je Lupita i dodala da su prognoze ljekara nakon njihovog rođenja bile crne.

“Rekli su našim roditeljima da ćemo vjerovatno živjeti samo nekoliko dana, ali prevarili su se. Godine smo provele na fizikalnim terapijama još otkako smo bile bebe. Učili su nas kako sjediti i zajednički koristiti noge. Prve korake napravile smo u dobi od četiri godine”, dodala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lupita (@andrade_glupe)

Malo pomalo su se savršeno prilagodile jedna drugoj tako da danas bez problema čak i voze, zapravo Carmen vozi zbog kontrole nad desnom nogom.

“Idemo u kino i na koncerte gdje dijelimo jedno sjedšte, i putujemo avionom. Prošle godine smo išle u Kaliforniju, a letjele smo i u Teksas”, ispričala je Carmen.

Otkrila je i šta rade kad požele malo biti same.

“Tada odemo na različite uređaje i radimo svaka šta želi. Ja imam svoj laptop za obavljanje školskih obveza, a Lupita zna staviti slušalice i slušati muziku ili surfati internetom na mobitelu. Povezane smo za cijeli život, no snalazimo se prilično dobro tako da nam ne nedostaje neovisnosti”, pojasnila je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lupita (@andrade_glupe)

Priznaje da znaju imati poteškoća kada zajedno pronalaze odjeću koja pristaje njihovom tijelu. Srećom, imaju dragu komšinicu koja im šije košulje i haljine od njihove pete godine.

“Lako se dogovorimo šta obući, jer imamo isti osjećaj za stil. No, ipak pokušavamo izgledati drugačije jedna od druge. Obično nemamo kosu iste dužine. Ili, kad smo išle kod oftalmologa, Lupita je odabrala potpuno drugačije naočale od mene, a ima i piercing s jedne strane nosa”, kaže Carmen.

Suočile su se, otkriva, i s problemima u ljubavnom životu.

Lupita za sebe kaže da je aseksualna dok je Carmen oduvijek žudjela za partnerom pa je prije nekoliko godina počela tražiti ljubav na aplikaciji za spojeve.

“Dobijala sam puno poruka od muškaraca koji imaju neke fetiše nakon što sam na svom profilu napisala da sam sijamska blizankinja”, prisjetila se neugodnih situacija zbog kojih je još više utonula u socijalnu anksioznost i sve teže je puštala nove ljude u svoj život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lupita (@andrade_glupe)

Ipak, sreća joj se osmjehnula u oktobru 2020. kad je na istoj aplikaciji upoznala Daniela. Kliknuli su i zaljubili se jedno u drugo.

“Odmah sam znala da je Daniel drugačiji od ostalih, jer nije postavljao pitanja o mom stanju. Zajedno smo dvije i po godine i razgovarali smo već o zarukama, ali prvo želimo živjeti zajedno”, rekla je Carmen i dodala da se njen dečko i Lupita jako dobro slažu pa ne bi trebalo biti problema.

“Ponekad čak dugo u noć razgovaraju kad ja utonem u san”, dodala je.

Obzirom da Lupita mora ići s njima na svaki spoj, tad rade kompromise pa njoj prepuste izbor gdje će jesti ili koju aktivnost će raditi, tako da bude pošteno. Kad su zanimanja u pitanju, obje su sklone poslovima vezanima za veterinarstvo i pomaganje životinjama. Imaju istu grupu prijatelja, a Lupita bolje procjenjuje ljude.

“Lupita ima jako dobru intuiciju pa ako se pojedinci njoj sviđaju, sviđaju se i meni. Također, nas dvije smo jako povezane mentalno i često osjećamo emocije jedna od druge. Nedavno smo bile u trgovini i osjetila sam nešto čudno, znala sam da dolazi od moje sestre. Radilo se o tome da se neki čovjek pretvarao da snima svoju kćer, a zapravo je snimao nas. Ja to nisam primijetila, ali Lupita jest”, nastavila je Carmen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lupita (@andrade_glupe)

Lupita je na to dodala:

“Osjećam kad je Carmen tjeskobna ili kad će zaplakati. To je isti onaj neugodan osjećaj”.

Sestre boluju od endometrioze i neće moći imati djecu. Osim toga, primaju terapiju hormonskim blokatorima koji sprječavaju pojavu menstruacije. Blizankinje vrlo otvoreno pričaju o svojim životima na društvenim mrežama, a ponekad dobiju i ružne komentare, no tome pokušavaju ne pridavati važnost.

“Nadamo se svojom iskrenošću pomoći u, da tako kažem, normalizaciji sijamskih blizanaca. Mnogi ljudi nisu navikli da osobe s invaliditetom postavljaju granice ili stvaraju granice kada je njihov invaliditet u pitanju. Dobijamo puno pitanja o seksu, o tome kako idemo u toalet i sličnim stvarima. Ali, morate zapamtiti: mi nismo samo sijamski blizanci, mi smo ljudi”, zaključila je Carmen.

Izvor:UNA/Foto:Instagram/andrade_glupe