Da li će Duster i dalje biti pristupačni SUV?

05.01.2024. - Magazin

Duster je, uz Sandero, jedan od prodajnih hitova brenda Dacia, a čini se da će nova generacija ovog vozila, treća po redu, nastaviti da privlači evropske kupce u velikom broju.

automobil

Osim dizajna, ključna će biti cijena, a po svemu sudeći tu većih promjena neće biti. U Španiji su objavljene prve informacije o cijenama novog modela i početna verzija će biti svega 340 evra skuplja od prethodnika, odnosno zadržaće se u ispod 20.000 evra.

Sa novim Dusterom, dizelaš više nije dostupan, a pogon 4×4 će sada biti kombinovan sa 1.2 litarskim benzinskim motorom od 130 KS. Kao verzija sa kojom će se uštedjeti u vožnji nameće se hibrid u Extreme paketu opreme, što je ujedno i najskuplji Duster nove generacije.

Dakle, početna verzija, koja ima i ugrađeni plinski uređaj, pa se može voziti i na tečni naftni gas, raspolaže sa 100 KS. Ovaj auto u Španiji startuje sa cijenom od 19.290 evra. To je ujedno i jedina verzija ispod 20.000 evra.

Na drugom kraju spektra je pomenuti Extreme Hybrid 140 koji košta 27.790 evra. Sve ostale opcije se cjenovno kreću između ove dvije vrijednosti.

Ostaje da vidimo da li će slične cijene za novi Duster biti i kod nas.

Izvor: Nezavisne / Foto: Dacia promo