Anđela Gajić predstavlja BiH na 71. Miss Svijeta Festivalu u Indiji (Foto)

28.02.2024. - Magazin

U cilju promocije volonterizma, “Pomozimo zajedno – Volontiraj” – naziv je njenog projekta “ljepota sa svrhom” gdje je pozvala mlade osobe na volonterski angažman.

Responsive image

Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta 2023 – Anđela Gajić, prelijepa osamnaestogodišnjakinja, dolazi iz Banjaluke, grad poznat po zelenilu, lijepo uređenim parkovima i zelenim površinama. Od turističkih potencijala svog grada, izdvaja Kastel, kao najveću tvrđavu i najstariji spomenik u Banjaluci, a koji se nalazi u centru grada na obali  rijeke Vrbas.

Voli učestvovati u raznim sportskim aktivnostima kao što su odbojka, plivanje, tenis i fitnes. Uživa u čitanju psiholoških knjiga, a od nedavno je postala aktivna i u modnoj industriji i tvrdi da bi željela nastaviti svoju modeling karijeru. Učenica je srednje medicinske škole, te planira upisati Medicinski fakultet u Banjaluci, koji je jedan od najcjenjenijih fakulteta na Balkanu. Pred sami odlazak u Indiju snimila je promotivne video materijale za izbor Miss Svijeta. Tom prilikom se zahvalila i pozdravila sve studente iz Indije koji su odabrali da studiraju medicinu u Banjaluci, koja je poznata kao studentski grad. Ono što Anđela najviše voli kod svoje zemlje je naše poznato gostoprimstvo.

Inače, izbor Miss svijeta, u svom predznaku nosi naziv “Ljepota sa svrhom”, najstariji je internacionalni izbor ljepote, postoji već 71 godinu i ove godine okuplja preko 120 zemalja svijeta. Inicijativom “Ljepota sa svrhom” radi se na prikupljanju sredstava za mnoge dobrotvorne svrhe svih ovih godina. Više od milijardu dolara donirano je lokalnim i međunarodnim organizacijama za pomoć djeci u nepovoljnom položaju širom svijeta. Vlasnici licenci kao i predstavnice svojih država se aktivno trude, iz godine u godinu, obrađivati teme koje su od interesa za društvo i državu.

Miss Svijeta nije samo jedan događaj, već jednomjesečni festival, koji sadržava niz kategorija, uključujući predstavljanje Miss World Top Model, Sport, Talent, Multi Media a jedna od najznačajnijih aktivnosti je prezentacija projekta “Beauty with a purpose”, odnosno “Ljepota s svrhom”, koja ujedno predstavlja najvažniji dio izbora Miss Svijeta, kada svaka od 120 djevojaka predstavlja svoj projekat.

Na pitanje u čemu se sastoji kampanja “Ljepote sa svrhom” s kojom se predstavlja na izboru za Miss Svijeta u Indiji, Anđela je odgovorila:

„Iako imam samo 18 godina, dobro znam šta želim u životu – želim pomagati drugima. Kroz praksu i volonterski rad, najteže mi je gledati malu djecu koja imaju problem, i koja se muče s bolestima. U cilju promocije volonterizma, naziv mog projekta “Ljepota sa svrhom” je “Pomozimo zajedno – Volontiraj” – gdje pozivam mlade osobe na volonterski angažman. Jačanje i promovisanje volonterizma, civilnog aktivizma, omladinskog i humanitarnog rada, te osnaživanje mladih i drugih članova društva da budu pokretači pozitivnih promjena u svom gradu te da doprinesu razvoju svoje zajednice – poruka je moje kampanje “Ljepote sa svrhom”.

Vjerujem da svaki pojedinac, ma koliko bio mlad, nosi u sebi potencijal za određena pozitivna djela. Vjerujem u snagu mladih ljudi i njihov potencijal da pokrenu promjene. I ovom prilikom pozivam mlade ljude da rade na ličnom i profesionalnom razvoju, da budu inicijatori kreativnih ideja, da se uključe u volonterske aktivnosti te da daju svoj doprinos razvoju svoje zajednice kako zbog sadašnjih tako i zbog budućih generacija. Jedino pozitivnim koracima možemo ići ka boljem društvu.

Velika mi je čast biti dijelom projekta Miss Svijeta i „Ljepote sa svrhom“. Svijet danas, više nego ikad treba ljude koji će napraviti promjenu, zauzeti se za druge i tako ga učiniti boljim i ljepšim mjestom za život”, naglasila je Anđela.

Pod pokroviteljstvom Indijske korporacije za razvoj turizma, 71. Miss svijeta Festival održava se od 18.02. do 09.03. 20204 u Indiji, a veliko finale će se održati u Mumbaiju 09.03. gdje će aktuelna Miss Svijeta, Karolina Bielawska iz Poljske predati krunu svojoj nasljednici.

Želimo puno sreće našoj Anđeli u Indiji!

Bijeljina.com