Po objavi možemo zaraditi kao hirurg za mjesec i to sa dežurama

21.02.2024. - Magazin

Jedna od prvih hrvatskih influenserica Maša Zibar objavila je na svom Instagram profilu video u kojem je iskreno progovorila o ovom zanimanju.

Responsive image

Naime, Maši, koja se na Instagramu predstavlja pod nazivom mashinthebeauty, zasmetalo je što se neke njene kolege žale da rade težak posao.

Dalje je dodala kako posao influensera nudi brojne privilegije poput da rade kad žele i odakle žele, da idu na odmor kad god požele i da je ona o tome oduvijek sanjala.

Osvrnula se i na negativne komentare koje influenseri dobivaju.

“Da se razmijemo, ne volim ni ljude koji se žale na svoj posao i kažu da malo zarađuju, a gle nas kako mi puno zarađujemo. Svjesna sam ja šta pričaju drugi ljudi o nama influenserima, to isto nije lijepo. Prika moj, uzmi kameru i pokušaj ti snimati. Nije to baš tako”, poručila je Maša.

Njeno razmišljanje brzo su podržale i druge influenserice.

“S obzirom da znam šta je rintanje, nespavanje, sekiracija jer je prvi u mjesecu, stanovanje u neuslovnom stanu s cimericom, kraj mjeseca, a 100 kn za hranu ostalo i borba za bolje sutra… ovo je danas pjesma, ali zaslužena itekako”, kaže Hana Hadžiavdagić.

S Mašom se složila i Marina Mamić, uspješna šminkerica i influenserica rodom iz BiH.

“Slažem se, nije se lako probit u ovom poslu do te razine da možeš naplaćivati svoj rad i taj dio traje duže, neki se nažalost nikada ni ne uspiju probit, ali kada i ako se uspiješ probiti zaista se više ne treba žaliti jer je predivan i kreativan posao i može se stvarno lijepo zaraditi od njega”, smatra Marina.

Izvor: Klix