Uz ovu caku dinstani kiseli kupus biće više nego savršenog ukusa

16.11.2023. - Magazin

Hladnije vrijeme – to odmah znači i da je kiseli kupus sve češće na trpezama u mnogim domaćinstvima.

kupus

U raznim oblicima, od salate do sarme, jela koje obožavaju gotovo svi.

Između ostalog, mnogi za svoju porodicu nerijetko spreme i dinstani kupus. I iako se čini da je ovo jelo jednostavno napraviti, zapravo i nije baš tako. Doduše, nije ga teško pripremiti, ali jedna caka je ključna kako bi ukus vašeg ručka bio bukvalno za “prste polizati”.

I upravo po ovom receptu jedna baka sprema kupus u dinstanoj varijanti za svoje ukućane, ali i za goste na slavi, koji svake godine oduševljeno traže još. Slijedite “korake” po kojima ova vrsna domaćica kuva ovu “zimsku poslasticu” i sasvim sigurno nećete se pokajati.

Kiseli kupus oprati, pa isjeći na listove ili kockice, sami odlučite. Na zagrijanom ulju prodinstajte luk i mrkvu, te prije nego u sve to dodate kupus, uradite ovo što je ključno za savršen ukus. Kupus prokuvajte nekoliko minuta, dobro iscijedite vodu i dodajte ga ostalom povrću. Miješajte i dodajte začine po želji, ali vegetu nikako nemojte da izostavite.

Na ovaj način za malo vremena dobićete ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Možete ga jesti solo ili uz neki prilog – pitu od krompira, pasulj… Vama po želji i volji.

Izvor: Bl portal / Autor: Nataša Lakić