Obnovite nivo kolagena na licu

10.01.2024. - Magazin

Sve češće možemo pročitati da je kolagen jako koristan za naše tijelo, prije svega za kožu lica.

njega lica

Širok je dijapazon preparata koji u sebi sadrže kolagen koji vam mogu pomoći u elastičnosti kože.

Ipak, postoje i neki prirodni načini kako da to uradite. Ove savjete već možete početi danas da praktikujete i ne dozvolite da vam koža izgubi elastičnost.

Šta je kolagen?

Kolagen je najobimniji protein u našem tijelu i predstavlja jedan od najbitnijih gradivnih elemenata kostiju, mišića, tetiva, kože i ligamenata. Neophodan je za zdravu kožu, pruža potpornu strukturu i daje koži elastičnost. Kako starimo, tako se njegova količina smanjuje. Tako dobijamo bore na licu, opuštenu kožu i postajemo bljeđi.

Dobra vijest je da nikad nije kasno da poboljšate njegov nivo u tijelu.

Evo kako prirodnim putem da povećate elastičnost:

1. Koristite retinol, peptide i vitamin C u rutini njege kože

Korišćenje pravih sastojaka u rutini njege kože je od suštinskog značaja za stimulisanje nove proizvodnje kolagena. Nanošenje kolagena direktno na kožu neće pomoći jer je molekul kolagena prevelik da bi ga koža apsorbovala. Retinol, peptidi i vitamin C rade na povećanju proizvodnje kolagena u vašoj koži.

2. Zaštitite kožu od UV zračenja dobrim SPF-om

UV zračenje igra glavnu ulogu u degradaciji nivoa kolagena. Najveća stvar koju možete učiniti da je usporite je da nosite zaštitu od sunca svaki dan.

Drugi načini da zaštitite kožu od UV zračenja je da u rutinu njege kože uključite sastojke kao što su niacinamid, azaleinska kiselina, rezervatrol, vitamin E, zeleni čaj i vitamin C.

3. Hidrirajte kožu

Što je vaša koža hidratizovanija, to je bolje okruženje koje daje kolagenu da napreduje.

Da bi vaša koža bila dobro hidrirana, preporučujem upotrebu hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina drži hiljadu puta veću težinu u vodi i osigurava zadržavanje vlage u vašoj koži.

Izvor: Ona.rs / Autor: B.P.