Video koji pokazuje kako društvo percipira mame, a kako tate hit je na internetu (Video)

04.01.2024. - Magazin

Viralni TikTok video mame Makenzie Taylor savršeno je prikazao frustrirajuće razlike u percepciji majki i očeva te prikupio 1.5 miliona lajkova na toj društvenoj mreži

Responsive image

Tiktokerica je kroz niz primjera s kojima se svakodnevno susreće pokazala da društvo drugačije reagira kad neke roditeljske zadatke obavlja majka, a drugačije kad ih obavi otac.

@makenzie.taylorr Parenting double standards🥺 #momsoftiktok #doublestandards #momdoublestandards #momlife #feminism #foryou #parents #parentsoftiktok #mom #dadsoftiktok #dadlife #doublestandardsofsociety #sadtruth #whatwasimadefor ♬ origineel geluid – 💍🎧

Na primjer, kad tata donese pizzu umjesto večere, to se smatra zabavnim, a kad to napravi majka, prozvat će ju lijenom jer nije pripremila večeru. Tate koji se igraju sa svojom djecom dobivaju pohvale i odobravanje, a mame samo rade svoj posao. Sve završava crno-bijelim slajdovima na kojima piše: “Za mame vrijede dvostruki standardi. Želim da znaš da si nevjerojatna mama, bez obzira na to što ti društvo govori.”

Video je pogodio tiktokere koji su ga podijelili više od 25.000 puta, a spremilo ga je preko 108.000 korisnika.

“Vidio sam to u mnogo porodica. Kako zaustaviti dvostruke standarde? Očekivanja od mama su ogromna, a letvica za tate spuštena je jako nisko”, “Kad ovo vidim, dođe mi da zagrlim svoju mamu jer su dvostruki standardi u to doba bili još viši i odradila je lavovski posao”, “Ja sam tata i slažem se s ovim!” samo su neki od komentara ispod viralnog videa.

Izvor: Klix