Uz ovaj trik oporavite požutjelo i osušeno sobno cvijeće, za 2 dana će POČETI DA BUJA

25.02.2024. - Magazin

Mnoge žene vole da imaju sobne biljke, ali gajenje cvijeća nije lako – zahtjeva vrijeme i posvećenost. Sušenju sobne biljke ili sporom napredovanju može doprinijeti premalo zalivanja, ili pak previše, nedovoljno svjetlosti, promaja, previše toplote, neodgovarajuća prihrana i drugi faktori u zavisnosti od vrste.

Responsive image

Na sreću, postoji jednostavan trik koji su otkrile ljubiteljke cvijeća, a omogućava da se biljka brzo oporavi. Čudotvorni rastvor koji nazivaju infuzijom, jer se biljke uz njega oporavljaju odličan je i za njegu cvijeća u vazi. Ako vaše sobno cvijeće ne napreduje, ili mu se lišće suši, požutjelo je, opada, primijenite ovaj recept od koga će odmah živnuti.

Trik je u aspirinu koji sigurno imate u kući. Aspirin može da poboljša rast biljaka i pomogne im da se oporave. Ključ je u salicilnoj kiselini, jednom od sastojaka aspirina, koji to omogućava. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama u kući i na terasi, piše Naj Žena.

Stavite jednu tabletu aspirina u 100 ml destilovane vode. Izmrvite tabletu i mešajte sve dok se ne otopi. Ovom mješavinom zalijte i prskajte biljke jednom nedeljno za najbolje rezultate. Poboljšaće razvoj korena, omogućava cvijeću da bude raskošnije, sprečava pojavu gljivica, a produžiće vijek trajanja i cvijeću u vazi.

Izvor: Srpska info