Koliko puta dnevno treba čistiti lice

30.12.2023. - Magazin

Koliko puta dnevno bi trebalo čistiti lice? Odgovor je – dva puta dnevno, ujutro i uveče.

njega lica

A ako cijeli dan nosite malo jaču šminku, lice je poželjno očistiti još jednom tokom dana, čim vam šminka više ne bude potrebna.

Jedna od čestih grešaka u svakodnevnoj njezi lica je to što dame nakon posla ili u posljepodnevnim časovima često odspavaju s kompletnim mejkapom, a ta navika je izuzetno loša za kožu.

Ujutro

Ujutro, nakon umivanja, lice je dovoljno prebrisati tonikom, a nakon toga treba nježno, uz blagu masažu, naneti dnevnu kremu. Gelove i pjene za lice treba koristiti samo ako ste skloni upalnim procesima ili ako se lice noću mnogo masti, prenosi Stil.

Uveče

Večernja rutina čišćenja lica mora biti temeljna zbog velike količine prljavštine koja se nakupi tokom dana, a za to nam je neophodno mlijeko ili ulje za čišćenje, koje na lice treba nanijeti kružnim pokretima i kome treba dodati malo tople vode, koja će pomoći da se pore otvore i tako dubinski očiste. Nakon toga lice treba oprati umivalicom. Ako lice čistite micelarnom vodom, znajte da i nju obavezno treba isprati vodom. Kad to uradite, lice bi trebalo očistiti tupferom na koji je nanijet tonik. Tek onda ste spremni za nanošenje seruma, kreme za područje oko očiju i noćne kreme.

Oprez s maramicama

I za kraj, evo još jedne stvari koju bi trebalo znati: ako koristite maramice za čišćenje lica, budite svjesni da one nisu dovoljne za temeljno skidanje šminke i da nakon njih obavezno treba odraditi ceo postupak čišćenja. Preporuka je da njih izbjegavate, sem u slučaju kad vam treba brzo djelovanje.

Izvor: Stil.rs / Autor: N.B.