“Ćevap fest” se vraća u Banjaluku

01.10.2022. - Magazin

“Ćevap Fest”, popularna gastro manifestacija koja slavi najpoznatiji banjalučki brend, biće održana u gradskom parku “Petar Kočić” u Banjaluci od 7. do 9. oktobra, izjavio je promoter ove manifestacije Nebojša Kuštrinović.

Kuštrinović je istakao da se popularni “Ćevap Fest” poslije dvogodišnje, pandemijske pauze na velika vrata vraća u svoj grad, te poziva sugrađane da posjete ovu manifestaciju.

Prema njegovim riječima, ovo će biti četvrto, i, kako kaže, možda i najbolje izdanje već tradicionalnog “Ćevap Festa”, koji je proteklih godina privlačio na desetine hiljada posjetilaca iz Banjaluke i okolnih gradova.

“Osim najboljih ćevapa, naše sugrađane na Festivalu očekuje mnoštvo zabavnih sadržaja, a po po prvi put, organizovaćemo jedinstveno takmičenje – ko najbrže pojede veliku porciju banjalučkih ćevapa, kući će se odvesti sa vrijednom nagradom”, najavio je Kuštrinović.

On je dodao da će, pored mnogobrojnih muzičkih sadržaja, posjetioci biti u prilici da uživaju u nastupima mađioničara i stend ap komičara.

“Sve u svemu, za svakog će biti ponešto i niko ne bi trebalo da se vrati kući razočaran. Trenutne prognostičke karte ukazuju da će nas i vrijeme poslužiti i da će idući vikend zaista biti miholjsko ljeto sa očekivanom, ugodnom dnevenom temperaturom od oko 22 stepena Celzijusa”, naveo je Kuštrinović.

On je dodao da će detaljan program manifestacija biti objavljen narednih dana.

Kuštrinović je istakao da su ćevabdžije zdušno prihvatile poziv za učešće na Festivalu, te da će na ovoj manifestaciji učestvovati najpoznatije gradske ćevabdžinice koje gaje dugogodišnju tradiciju spravljanja banjalučkog ćevapa, najpoznatije gastro delicije grada na Vrbasu.

Izvor: Srna