Koja ste junakinja iz ekranizovanih romana prema horoskopskom znaku (Foto)

03.01.2024. - Magazin

Koja ste junakinja iz ekranizovanih romana prema horoskopskom znaku? Bez obzira na to da li čitate književni klasik ili gledate moderne adaptacije ovih dijela, ti romani su prepuni žestokih heroina. Svaka ima jedinstvene karakteristike, baš kao znaci zodijaka.

horoskop

Ovan – Jo March iz “Little Women”

Baš kao i Jo, Ovan je vatren i nije tip osobe koja dozvoljava da im društveni standardi i očekivanja razbiju snove. Noseći pravu hrabrost Ovna, Jo se bori da njena knjiga bude objavljena, odbacujući zahtjeve svoje porodice da se mora udati da bi bilo šta postigla. Ali, koliko god da su Ovnovi strastveni, takođe su izuzetno empatični. Jo ne oklijeva da uzme stvari u svoje ruke i pomogne porodici da zaradi novac, čak i da proda kosu kad joj se otac razboli. Kao i Ovan, ona se ne plaši da rizikuje i krene sopstvenim putem.

Bik – Kate Sharma iz “Bridgerton”

Uporan i racionalan, Bik nije od onih koji se drže zastarjelih tradicija, baš kao i Kate Sharma. Tokom druge sezone, ona želi da prkosi konvencijama i odlučna je da dokaže da zaslužuje poštovanje kao žena. Baš kao i Bik, ona pokazuje ambiciju u skoro svakoj akciji, jer je odlučna da se pobrine da njena sestra ima kvalitetan život. Ali, Kate na kraju shvata da mora da prepozna svoja osjećanja, dok, naravno, pronalazi ljubav koju nije tražila.

Blizanci – Jane Eyre iz “Jane Eyre”

Kao i Blizanci, i Jane je jedna od najradoznalijih heroina iz književnosti/kinematografije. Pošto su nezavisni i slobodoumni, Blizancima se može vjerovati da će stalno preispitivati svoju okolinu, slično kao što Jane stalno dovodi u pitanje romantična dostignuća gospodina Rochestera. Poput Blizanaca, Jane je pametna i sposobna da se prilagodi svom okruženju, bez obzira na poteškoće sa kojima se suočava.

Rak – Anne Elliot iz “Persuasion”

Rakovi mogu biti pomalo osjetljivi, ali su istovremeno strastveni i praktični. Baš kao i Anne, Rakovi mogu biti pomalo “teški” kada je u pitanju suočavanje sa osjećanjima. Kada se stari ljubavnik vrati u Annin život, ona pokušava to da ignoriše. Ali, vremenom Anne pokušava da prepozna svoja osjećanja i djeluje u skladu sa njima, što je narativ koji je jedinstven za iskustvo Raka. I baš kao i Anne, Rakovi će vjerovatno pronaći pravu sreću kad prepoznaju svoje emocije i pokažu naklonost.

Lav – Marianne Dashwood iz “Sense and Sensibility”

Lavovi su poznati po tome što su odani, a Marianne ostaje uz svoju sestru kroz sve uspone i padove. Međutim, Marianne je ta koja postaje prava heroina. Potraga za nekim ko će je zaista cijeniti je inspirativan čin iz lika iz romanse epohe. Baš kao i Lavovi, ona je hrabra, poštena i prirodna liderka koja kroji svoj put.

Djevica – Claire Fraser iz “Outlander”

Djevica je jedan od najvećih romantičara zodijaka, a Claire je privučena romantikom kroz cijelu franšizu “Outlander”. Čak i od prvih nekoliko sezona serije, shvatate da je junakinja koja će rizikovati sve da zaštiti one koje voli. Ali baš kao i Djevica, Claire je metodična u svojim postupcima. Djevice su poznate po tome što su temeljne i organizovane, a to su sve osobine koje Claire ispoljava u seriji “Outlander”, u ulozi medicinske sestre.

Vaga – Elizabeth Bennet iz “Pride & Prejudice”

Vage su poznate po tome što su najneodlučnije u horoskopu, a znamo da Elizabeth i gospodin Darcy nikada nisu na istoj strani. Pored toga što je neodlučna, Elizabeth, kao i mnoge Vage, ponekad zna da donosi ishitrene presude. Vage su takođe ljubitelji romantike, a nakon što je naučila da sagledava dalje od prvobitnih procena, Elizabeth se predaje svojoj romantičnoj strani i pronalazi ljubav koju je tražila sa gospodinom Darcyjem.

Škorpija – Emma Woodhouse iz “Emma”

Emma je toliko tvrdoglava da umalo propušta svoju šansu za ljubav. Uzimajući istu odlučnost koju svaka Škorpija dobro poznaje, Emma je ubijeđena da je svrha njenog života da igra provodadžiju svojim prijateljima. Slično Škorpijama, Emma definitivno djeluje pomalo intenzivno u odnosu na druge likove koji ne razumiju njen karakter. Na kraju, ona je hrabra što je ostala dosljedna sebi.

Strijelac – Conchita iz “The Buccaneers”

Vjernost i inteligencija opisuju i Strijelca i Conchitu. Dok se sa Richardom prilagođava bračnom životu, ona iskazuje osjetljivost i ranjivost po kojoj je Strijelac poznat. Takođe je strastvena kao i Strijelac, jer se ponekad vodi svojim emocijama, a ne razumom. Nemilosrdno traži ljubav i porodicu koju zaslužuje, pokazujući mudrost — osobina po kojoj je Strijelac takođe poznat. Pored ovoga, ko bi osim avanturističkog Strelca odlučio da se iz SAD do Londona preseli zbog prave ljubavi?

Jarac – Daphne iz “Bridgerton”

Sa istim radoholičarskim stavom Jarca, Daphne je svirala klavir i učila kako da bude dama 24/7. Poznati kao perfekcionisti zodijaka, Jarčevi se mogu povezati sa njenom željom da sve uradi kako treba. Ona je staložena, organizovana i kritična – osobine sa kojima je svaki Jarac upoznat. Iako Daphne u početku može izgledati pomalo naivno i stidljivo, ona je samouvjerena i ne plaši se da obavijesti svoju braću i sestre o usponima i padovima kad se uda za Simona. Nikada ne odustaje od izazova, kao pravi Jarac.

Vodolija – Cecilia Tallis iz “Atonement”

Baš kao i Vodolija, Cecilia je slobodoumna junakinja koja je tvrdoglava kada je u pitanju raskid s Robbijem. Uprkos dobronamjernom (iako bijesnom) pokušaju njene sestre da joj razori vezu, Cecilia nikada ne odustaje od ljubavi prema Robbiju, što je najočiglednije kada se par ponovo ujedini na vrhuncu Drugog svjetskog rata. Slično Vodoliji, ona je inteligentna i mudra, dok pomaže Robiju kako ne bi bio pogrešno osuđen.

Ribe – Anne iz Anne of “Green Gables”

Poznate po tome što su intuitivne, logično je da bi se Ribe uskladile sa Anne. Uprkos izazovima, Anne na kraju uvek uradi pravu stvar i ostaje vjerna sebi. Iako ponekad ne donosi najbolje odluke, trudi se da se vodi jasnoćom po kojoj su Ribe poznate. Uvijek sanjar, poput Riba, luta šumom i izmišlja velike priče. Poput saosjećajnih Riba, ljubazna je prema svima i pokušava da se ophodi prema vršnjacima i odraslima onako kako želi da se ophode prema njoj.

Izvor: Wannabemagazine / Autor. Božica Luković