Apple predstavio iPhone 15 seriju: USB-C i više cijene | Bijeljina.com

Apple predstavio iPhone 15 seriju: USB-C i više cijene

12.09.2023.

Kompanija Apple je, u okviru svog Wonderlust događaja, predstavila najnoviju iPhone 15 seriju telefona.

Već mjesecima kruže glasine o iPhone 15 seriji, a sada konačno imamo zvanične detalje o novim Apple modelima. Predstavljena su četiri uređaja: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max.

Najbitnije informacije su da ovogodišnji modeli stižu sa USB-C priključkom umjesto Lightning Porta. Takođe, Dynamic Island otvor je sada dostupan na svim modelima – i standardnim i Pro.

iPhone 15 i iPhone 15 Plus

Dva “osnovna” modela u novoj liniji su iPhone 15 i iPhone 15 Plus, poput prošlogodišnjih, a u najvećoj mjeri predstavljaju prerađene verzije svojih prethodnika, uz nekoliko izmjena.

Apple je tokom prezentacije istakao da iPhone 15 krasi novi dizajn. Ovo se u najvećoj mjeri odnosi na Dynamic Island otvor.

Novi telefoni stižu bez telefoto kamere i nemaju okvir od nerđajućeg čelika. S druge strane novitet je da sada i slabiji iPhonei imaju Dynamic Island otvor, koji je prošle godine debitovao na 14 Pro i 14 Pro Max modelima.

iPhone 15 koristi OLED Super Retina XDR displej, sa podrškom za Dolby Vision i osvetljenje od 1600 nita. Maksimalno osvjetljenje je 2000 nita.

Dostupne su dve veličine displeja: 6,1 inč za standardni iPhone 15 i 6,7 inča za iPhone 15 Plus.

Dizajn krase zaobljene ivice okvira, a boja je implementirana i u ispupčenje za kamere. Dostupan je u roze, žutoj, zelenoj, plavoj i crnoj boji.

Izvor: ATV