Otvorena izložba Milijanka Miholjčića (Foto)

20.03.2024. - Izbor urednika

U Muzeju Semberije večeras je otvorena samostalna izložba slika, skulptura i instalacija Milijanka Miholjčića, dugogodišnjerg kustosa Galerije “ Milenko Atanacković” i osnivača Bijeljinskog likovnog i umjetničkog salona.

Milijanko Miholjčić je umjentik – grafičar, slikar, vajariI konceptualist. On je čovjek iskonske potrebe da likovno misli i stvara, istakla je slikarka Vesna Todorović, podsjetivši da talenti koje Bog daruje čovjeku određuju njegovo postojanje i djelovanje u mjeri u kojoj ih čovjek za života spozna.

“Miholjčićev tragalački i stvaralački put razgranao je njegov izraz kroz polje crteža, grafike, slikarstva i vajarstva. Slike i skulpture, predstavljene na ovoj izložbi, svjedoče jedno postojano traganje za simbolima i motivima koji duboko intrigiraju i dotiču njegov kod i korijene. On nam svojim djelima kazuje da je čovjek duboko povezan s prirodom i da poštuje sve ono što mu je u nasljeđe dato. Zato su forme njegovih djela jednostavne i konkretne, ali sa dubokim smislom i porukom”, naglasila je Vesna Todorović.

Moholjčić je izlagao na više samostalnih izložbi u Kragujevcu, Beogradu, Sarajevu, Bbijeljini, Banjoj Luci, Prijedoru, Brčkom, Doboju. Učestvovao je i na brojnim kolektivnim izložbama. Za svoj rad dobio je više značajnih nagrada i priznanja.

Bijeljina.com