Narodno pozorište RS organizovalo 200 događaja koje je pogledalo 43.142 gledalaca

29.12.2023. - Kultura

Narodno pozorište Republike Srpske iza sebe ostavlja uspješnu profesionalnu kalendarsku godinu, na sceni se odvijalo 200 događaja koje je pogledalo i 43.142 gledalaca, saopšteno je iz ovog teatra.

Responsive image

U nacionalnom teatru izvedeno je šest premijera, od kojih tri koprodukcije, jedna sa Narodnim pozorištem u Beogradu, druga sa Gledališčem iz Kopra, a ostvarena je saradnja sa Rosi Festom Beograd i Jevrejskom opštinom Banjaluka.

“Na matičnoj sceni je izvedeno 127 predstava, ugošćena su 22 pozorišta iz regiona, realizovano je čak 40 gostovanja našeg teatra i osvojili smo 20 festivalskih nagrada”, naveli su iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Osim toga, organizovana su dva festivala i mnogobrojni školski programi i predstave u okviru “otvorenih vrata”.

U saopštenju se navodi da je sve propraćeno sa više od 10 koncerata Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske koji se sve više razvija i nadograđuje kao organizaciona jedinica.

Iz Narodnog pozorišta Republike Srpske publici zahvalili za povjerenje, kao i sponzorima i prijateljima u nadi da će i ubuduće ostati vjerni pozorišnoj umjetnosti i Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Izvor: Srpska info