Pansion Gospođe Hadživuković

04.11.2022. - Izbor urednika

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”, u okviru velike kulturne manifestacije “Višnjićevi dani”,  večeras je predstavljen novi roman književnika Tihomira Nestorovića – “ Pansion gospođe Hadživuković”.

Promocija romana dešava se u godini velikog Nestorovićevog jubileja -Pedeset godina rada i stvaralaštva u  novinarstvu i književnosti. Nestorović je do sada objavio više od dvadeset pet književnih djela, romana, zbirki pripovijedaka i monografija, te se s punim pravom može svrstati među najplodnije semberske književne stvaraoce.

Nestorović ističe da je u svoje romane i pripovijetke utkao svoje životne uspomene, da je, poput dobrog vina,pretakao život u prozu. 

“Ne zavirujem u enciklopedije i arhive, ne tražim teme, jer priče traže mene, bukvalno trče za mnom”, ističe Nestorović, koji je brodio i hodio mnogim životnim stazama i sa tih staza donosio  neobične likove i priče. 

 O novom Nestorovićevom romanu, u ime izdavača, Izdavačke kuće “Prometej” iz Novog Sada, govorili su urednik i izdavač Zoran Kolundžija i Miomir Filipović Fića, novinar, publicista i književnik, pohvalivši Nestorovićev interesantan književni stil, raskoš i ljepotu njegove rečenice.

Bijeljina.com