Projekat zahtijeva 10.000 statista i 2.000 konja, a evo kome su ponuđene uloge

03.11.2022. - Kultura

Kultni film “Boj na Kosovu” koji je režirao Zdravko Šotra, premijerno je prikazan prije 33 godine, a sada će kako se navodi, biti sniman ponovo. Naime, Predrag Gaga Antonijević će režirati novu verziju istorijskog filma ”Boj na Kosovu”.

Film navodno neće biti sniman samo u Srbiji. Kako se prenosi, Kosovska bitka će morati da se ekranizuje u nekoj od evropskih zemalja poput Španije i Portugala, jer je za te scene potrebno više od 2.000 konja i 10.000 statista.

Kasting za glavne uloge još nije urađen, ali se navodi da će Gaga neku od epizodnih uloga dati glumcima kao što su Vuk Kostić, Marko Janketić, Ljubomir Bandović, Nataša Ninković.

Film će koštati nekoliko miliona evra, pa reditelj pokušava da sklopi budžet. Ipak, Antonijević nije potvrdio navode da će snimati film, ali je film “Dara iz Jasenovca” premijerno prikazan u Gračanici, gdje je najavio da mi je jedna od želja da sledeća tema bude Kosovo.

– Od Jadovna i Jasenovca, preko Kragujevca do Kosova i Metohije, ječe vapaji srpskih žrtava koje mnogi danas pokušavaju da uguše. Traže dušmani od nas da se nad svakom tuđom žrtvom sažalimo, a da nad našom ne smemo ni suzu da pustimo- rekao je Antonijević.

 

izvor:Kurir/FOTO:Printscreen